Het is typisch Belgisch om dagelijks te klagen over het weer. Over het algemeen mochten we niet klagen in de eerste maand van de zomervakantie. De zon liet zich regelmatig zien en liet de wolken stroomden binnen de perken over het zonnetje heen. Daarom is het goed om het zomergevoel extra leven in te blazen door kleuren, geuren, hapjes en drankjes. Gezellige onderzettertjes mogen daarbij uiteraard niet ontbreken. En oh... wist je dat Dresses and Daisies blogt voor Brico Voor de Makers? Klik op de link voor meer leuke projecten!


Deze blogpost kwam tot stand i.s.m.
Voor De Makers - Brico


Benodigdheden


Stap 1 - Knip het touw in de gewenste lengte en knip het gewenste aantal. Standaard afmeting: 134 cm.

Stap 2 - Draai het gekleurde touw rond de koord. Gebruik kleurtjes die je zelf leuk vindt en ga los in het maken van patronen.

Tip - Maak eerst een rondje op tafel met het touw en kijk hoe groot je de onderzetter wilt. Op die manier kan je onderzetter ook gebruiken voor potten en pannen. 
Maak het zo groot of klein zoals je zelf wilt!

Tip - Je kan de touwtjes vastmaken door een knoop, maar het is 
nog beter om ze vast te zetten met het lijmpistool.
Stap 3 - Lijm het touw in een cirkelbeweging aan elkaar. Werk hierbij van binnen naar buiten en houd stevig vast tot het gedroogd is. LET OP: Lijm het einde en het begin stevig vast. Op die manier kan de koord niet verder uitrafelen.Stap 4 - Bouw een feestje en nodig al je vrienden uit!


Deze do it yourself fleurt een (feest)tafel helemaal op en is ook leuk om op een doordeweekse werkdag in huis te gebruiken. Zo haal ik met plezier mijn zelfgemaakte onderzettertjes boven en ben ik zelf van plan om er meer te maken. Momenteel heb ik er een vijftal, maar er zullen nog eens zoveel bij komen. Je weet maar nooit dat het volk plots toestroomt in grotere aantallen, hé. Ze zijn uniek, speels en ook nog eens goed voor het vermijden van vlekken op de tafel. Ik zie enkel maar voordelen... dus... gaan jullie ook snel aan de slag om de tafel een speelse en vrolijk kleurrijke toets te geven? 

Hé, het is OK om de tafel wat meer kleur te geven tijdens de zomermaanden.