Als je eenmaal van school af bent, is het geen evidentie meer om vrolijk naar de winkel te huppelen en nieuw schoolgerei te halen. Als juffrouw is dat net iets anders en eigenlijk kijk ik met heel veel plezier terug naar mijn schooltijd waar ik mega blij kon worden van nieuw kaftpapier - jup, ik was zo ene. Nog steeds kan ik schrijfwaren, boekentassen, papiertjes ... erg waarderen en daar ben ik vast niet de enige in. Om het nieuwe schooljaar goed in te zetten haalde ik de nieuwe uitzet bij HEMA.


Elk seizoen heeft HEMA wel iets leuks in de schappen staan. Zo ga ik elk jaar langs of plaats ik online een bestelling om de nieuwe kerstdecoratie van HEMA te shoppen. Op vlak van schoolgerei doe ik het wat rustiger aan, want je kan gerust enkele jaren doen met balpennen, notitieboekjes en stempels. Dit jaar heeft de schoolcollectie verschillende stijlen en is er dus voor iedereen wat: gradient, graphic, kraft, love, rainbow, tribal en tropical.


Om boekjes, briefjes, notities, agenda... op te fleuren kocht ik stempelset met het alfabet. Mocht ik ooit nog een derde kleuterklasje hebben zou ik deze stempels ook gebruiken in de klas. Zo kunnen de kinderen woorden vormen en zo verschillende lettervormen aanleren. Qua schrijfwaren ging ik vooral mijn gang in de basisartikelen. Zo nam ik potloden, een handige slijper, correctietape, metallic fijnschrijvers, balpen met vier kleuren, balpen met vier pastelkleuren, plooibare meetlat, sticky notes en collegeblok mee. 

Ik keek vooral op naar de vernuftige plooibare meetlat die ideaal is voor mijn kleine pennenzakje (een gerecycleerd exemplaar die zeker nog wat jaren kan dienen) en het collegeblok met handige tabbladen. De metallic stiften zijn -ik kon het niet laten- om de boel later te DIY'en en zo te personaliseren. Het viel wel op dat er online heel wat meer keuze is dan in de winkels. Misschien iets om in het achterhoofd te houden zodat je niet iets aankoopt wat eigenlijk totaal je ding niet is. De bestelling kan geleverd worden aan huis of in het dichtstbijzijnde filiaal.


Momenteel te koop bij HEMA
Staat jouw boekentas(je) al klaar?