Een decoratieartikeltje terug deed ik enkele gezellige hoekjes uit de doeken in ons appartementje. Het appartementje is klein, maar door een paar oeroude trucjes te gebruiken, hebben we de ruimte best kunnen open trekken om er zo een sfeervolle ruimte van te maken waar je volop in kunt bewegen en ademen. Mocht je hetzelfde probleem hebben kunnen deze drie gouden tips helpen.


Probeer zo veel mogelijk spullen in een kast te stoppen
Minimalisme was een heuse trend een tijdje terug. Toch heb ik door naar specialisten in hun vak te luisteren geleerd dat mensen helemaal niet minder spullen willen, maar ze gewoon niet graag in het zicht hebben. Een volle kamer zorgt voor choatische onrust, dus wanneer je deze organiseert en ‘verstopt’ in kasten heb je er meteen een pak minder last van. 

Haal zoveel mogelijk licht binnen
Bij de aankoop van een stek lette ik vooral op het licht dat binnen kwam en de ligging tegenover de zon. Ik wilde geen ruimte waar de volledige zon op zou schijnen, want dat warmt de boel enorm op tijdens de zomer. Indeplaats kreeg ik een frisse woning in handen die tegelijk veel licht naar binnen bracht waardoor de ruimte fris en fruitig aanvoelt. Mijn gedeelte wordt ingesloten en bevindt zich op de tweede verdieping, maar voor personen met een stek op de hoogste verdieping zijn er andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan VELUX die het licht via het dak zo naar binnen laat glippen.

Gebruik lichte kleuren 
Een witte kleur straalt cleanheid uit en zorgt tegelijk dat een ruimte groter lijkt dan ze in werkelijkheid is. Niet enkel wit, maar lichte kleuren in het algemeen doen dat. Zo gebruikte ik doorheen het hele appartment kleuren als: wit, lichtgrijs, natuurlijk hout, lichte decoratie, enzovoort. 

Welke tips zorgen ervoor dat jij ademruimte krijgt in jouw woning?