Oktober 2017 - Intussen is het erg druk geworden. De tijd werd gevuld met werken voor de klas en events bezoeken. Ik had al snel heel veel foto's verzameld om opnieuw een snapshot artikel voor te schotelen. Eentje met egels, helikopters en -geen geintje- kerstbomen.


^ Aan het begin van de maand gingen we voor de eerste keer Japans eten. We vonden het zo lekker dat we de week erna nog een keertje Japans zijn gaan eten. Nagomi Kortrijk = aanrader!

^ Ik werkte het thema fruit uit in de kleuterklas. Door waarnemingen (bekijken, proeven... van fruit) mochten de kinderen het fruit eens natekenen. Ze konden al ingaan op de juiste kleuren, vormen, enzovoort. Dit is een tekening van een kleuter uit de tweede kleuterklas. Eigenlijk straf hé... wat ze al kunnen.

^ Ik werd uitgenodigd op een gezellig event door Alpro in Or Coffee (Gent). Voor mij was het de eerste keer Or Coffee en was meteen fan. Een aantal barrista's daagden elkaar uit door de mooiste latté art te creëren. Dit deden ze door de nieuwe smaakjes van Alpro te gebruiken: amandel, kokosnoot en soja. Meer in dit artikel rond Alpro For Professionals, Or Coffee & plantaardige producten

^ Ik heb blijkbaar erg veel kiekjes staan over de avond. En terecht, want het was er heel gezellig.

^ Een spannend moment want mijn ouders en schoonouders kwamen gezellig eten. We vulden de buikjes met hapjes, fondue en taart met koffie. Het werd een hele fijne avond.

^ We hadden zoveel eten over dat we de dag erna alles nog eens opnieuw deden met de schoonzus en schoonbroer. We namen de instax mini er nog eens bij. Deze bewaren we in de spiegel in de living die intussen erg mooie herinneringen draagt.

^ De grote surprise van afgelopen week is toch de luchtdoop boven Kortrijk. Een goede vriend van mijn partner (you know who you are...) had een kleine verrassing voor ons waarvoor we om 17u samen afspraken. We gingen eigenlijk samen een motorritje gaan doen, dus samen reden we naar... het vliegveld van Wevelgem. Even een gezellig helicoptermomentje... waarom niet. Nogmaals mijn excuses aan mijn vriend waarvan ik zijn hand bijna kapot kneep (hoogtevrees, sorry).

^ Gelukkig was er nog tijd voor het motorritje. Gepaste kledij aan en hup, gezellig rijden doorheen het mooie Waalse platteland.

^ Het thema herfst in de klas. Mijn collega kwam aan op school met een wel heel bijzonder diertje dat blijkbaar ongewenst in haar tuin zat. We lieten het zien aan de kinderen en lieten het daarna vrij in de natuur.

^ Helemaal in de herfstfeer. Hier mogen de oudste kinderen (derde kleuterklas) een rooster natekenen. Dat betekent: goed kijken, tellen, enzovoort, wat ideaal is om te oefenen om zo te leren schrijven. Al spelend leren, dus!

^ Nooit te vroeg voor kerst, want ik krijg al heel wat leuke kerstcollecties binnen via PR & mail. Zo werd er een bijzonder kerstevent georganiseerd van Yves Rocher. De kerstboom, leuke cadeautjes en leuk gezelschap waren van de partij. Oh... en pssst... Yves Rocher heeft ook een leuke adventskalender te koop in de winkel.

^ Ik merkte op dat Guustje nog nergens in de snapshots stond. Hij kijkt (of staart...) altijd gezellig mee als ik artikels typ. Wat is hij gegroeid, hé...

Kan je niet wachten tot de picture posts? Volg dan SmallestDaisy op Instagram!