Alweer heeft Disney een prachtige familiefilm voorgeschoteld in samenwerking met PIXAR. PIXAR kennen jullie vast van films als Toy Story, Up, Inside Out en meer. Stuk voor stuk films die recht in de roos waren, net zoals Coco een erg gevoelige knekel raakt. Bij de avant-première weergalmden gelach, kroppen in de keel en pure spanning. 


Miguel is een jong getalenteerde muzikant met één groot probleem: muziek werd doorheen vele generaties verbannen. Op een klein kamertje op zolder kan hij samen met zijn viervoeter Dante en de muziek van zijn grote held Ernesto de la Cruz zijn talent verder ontwikkelen. Tijdznq de dag van de doden komt Miguel terecht in het land der doden waar zijn familie hem opwacht. De terugreis naar het land der levenden kan makkelijk zijn, maar ze stellen hem een pijnlijke voorwaarde om terug te keren. Hij mag namelijk nooit meer muziek spelen.

De dag van de doden is een Mexicaanse feest- en herdenkingsdag. Graven worden versierd, altaren met familieleden worden netjes onderhouden en heuse feesten gaan door. De zorg die Disney stak in de details van de herdenking, de muziek, de klederdracht... viel op doorheen het hele verhaal. De sfeer rond het leren loslaten van geliefden komt helemaal tot haar recht en laat je na het lachen meteen een traantje wegpinken. De film is voor alle leeftijden toegankelijk en laat je met een feel good gevoel achter. En waarom de naam Coco? Dat laat ik jullie liever zelf ontdekken...

COCO
29 november uit in de Belgische zalen