Mii Cosmetics staat al een aantal jaren op het lijstje met favoriete merken. Het merk kan je vooral vinden bij gespecialiseerde schoonheidsspecialisten die ermee in zee gingen. Zo is het wenkbrauwgamma daar een mooi voorbeeldje van waar er momenteel heel wat trainingen voor op het programma staan. Ik mocht een training bijwonen en laat jullie graag zien hoe zo'n dag eruit ziet.Op dressesanddaisies.be kan je al heel wat vinden over het merk, maar voor leken maak ik nog even een korte samenvatting. Mii Cosmetics bevat een make-up gamma, bronzing gamma (kissed by mii) en brow by mii (wenkbrauwen). Er wordt gewerkt met producten op minerale basis die voor een  huidvriendelijke en ontstekingswerende aanpak zorgt. Vrij van parabenen, kunstmatige geurstoffen, petrochemie en niet getest op dieren.

Een gezellige aankomst waar we verwelkomd waren door hapjes, drankjes en Emmy. Emmy begon haar carrière in de distributie van cosmetica. In 2011 begon ze haar eigen zaak en ging ze op freelance basis trainingen geven aan een aantal gerenommeerde make-up merken. Uiteindelijk ging zo volledig in zee met Mii Benelux in 2014 en breidde doorheen de jaren het gamma uit. Een echte powervrouw, dus iemand om naar op te kijken.


De voormiddag bestond uit het behandelen van de theorie. Zo kregen we handige tips uit het werkveld, kregen we tutorials (= stap voor stap video's) te zien en werd het steeds duidelijker hoe belangrijk de wenkbrauwen zijn in het gelaat. Het gezicht helemaal veranderen door de soort wenkbrauw die erop komt te zitten. Zo is het voor schoonheidsspecialisten belangrijk om de juiste wenkbrauw te kiezen en daarbij heel goed te luisteren naar de noden van de klant. De hele theorie ga ik niet voorschotelen aan jullie, dat is het werk van de specialisten, maar ook 'eenvoudige' producten die de klant thuis kan gebruiken zijn voor handen.

Retail display *nieuw in het gamma

Mobile Case

Wax Orb


We maakten kennis met de producten uit zowel de mobile case, retail, werkingsproducten ... en kregen er uitleg over. De mobile case dient vooral voor de schoonheidsspecialiste zelf, want deze dient om de wenkbrauwen te stylen, waxen en op punt te zetten. De retail dient vooral om de klant thuis op eigen houtje verder te helpen. Emmy probeerde de producten op ons uit om hun werking te tonen.Het lokaal zelf was gevuld met Mii producten en elk hoekje had wel wat gezelligs. Na een broodjespauze was het weer tijd om erin te vliegen en konden de specialisten zelf aan het werk. Zelf luisterde ik vooral en zat ik model gezien ik met mijn spierwitte haartjes ideaal bleken te zijn om op te oefenen.


Tijd voor het echte werk en de theorie toe te passen. Eerst werd alles nog eens uitgelegd aan de hand van een model. De meesten namen de cursus erbij om de stappen te overlopen, maar de lesgeefster vulde alles aan met trucjes en tips vanuit de werkvloer. Zo werd eerst een fiche ingevuld, de vorm van het gezicht bepaald, de voorkeuren van de klant besproken, enzovoort. Na de demo konden de schoonheidsspecialisten zelf aan het werk. Zelf zat ik model en genoot ik van het momentje. Ik vertrouwde er op dat ze hun vak kenden en bij alle beginnelingen baart oefening kunst - Ik wil er wel even bij vertellen dat ik wel tevreden was van het resultaat. Alles gebeurde onder toezicht van de lesgeefster, dus iedereen werd aangevuld, aangepast... waar nodig. 


De training bevat zowel de theorie als de werking met de Mii Brow producten. Een goed gevulde dag waarbij je met een grote zak vol tips en weetjes naar huis gaat over alles wat met wenkbrauwen te maken heeft. Over het merk zelf hoefden ze mij niet meer te overtuigen, want het feit dat het bij de gevoelige huidjes voor verademing zorgt, vind ik een groot pluspunt. Intussen leerde ik ook wat meer van het vak kennen achter de schermen, de do's en dont's en de zakenvrouwen achter een zaak/bedrijf. 

Naast de Brow by Mii training zijn er ook trainingen voor Mii Make-up als sunkissed by Mii. Ook voor Oolaboo zijn er trainingen voorzien. Aanvullen kan met: bruidsmake-up, start 2 workshop (training 'hoe begin ik een workshop'), make-up voor de mature huid, na de basis komt perfectie. kleuranalyse & de link naar make-up, schrijf je eigen marketingplan, time management voor salons, online opvallen met je zaak en kennismodule "de zon". Eigenlijk alles wat je nodig hebt om een zaak te runnen. Meer info vind je op Comoda.be.

A brow is more than a treatment, it's an art!