Al een hele tijd loopt het idee om iets met de vakantiefoto's van afgelopen zomer te doen. Ze staan momenteel op de harde schijf, -ooit gaan ze verloren, het is best vervelend om ze op deze manier opnieuw te bekijken. Ik liet de foto's afdrukken en besloot eens een kijkje te nemen naar gepaste materialen om een leuk boek te knutselen. Mijn zoektocht was kort, want ik kon alles kopen bij HEMA.


Ik vond heel snel wat ik zocht qua fotoalbum. Ik wilde een zeer gewoon ogende met witte bladzijden binnenin zodat ik elke kant op kon die ik wilde. Wat ik precies wilde doen, was nog een raadsel, dus kocht ik washi tape aan. Dat gaat makkelijk en vult een leeg blad snel op bij inspiratieloosheid. Hetzelfde geldt voor de fototape met dubbelzijdige plakkant. Ik twijfelde even of ik niet voor fotohoekjes zou gaan, maar dat leek mij zo'n monnikenwerkje dat het mij geen goede aankoop leek.


Meteen werkte ik zo organisatorisch mogelijk. Ik sorteerde alle foto's zorgvuldig en bekeek hoe ik wilde groeperen binnen categorieën. Om ook in het boek voor orde te zorgen liet ik de printer nog even draaien voor bijpassende titels. Het lijkt zo dat de foto vast zit geplakt met de washi tape, maar dat is niet zo. De dubbelzijdige tape doet haar werk, want die is een pak sterker dan de washi tape. De titel maakte ik vast met een normale lijmstift.


Toen ik per ongeluk door had dat er enkele foto's niet gepakt waren, besloot ik het creatief op te lossen. Ik maakte door middel van washi tape pop-up onderdelen. Lege plekjes vulde ik op door er nadien iets bij te schrijven of door eenvoudige illustraties -zie kerstboom/washi tape- te maken. De notities maakte ik na het maken van dit artikel, maar ik geef het idee intussen even mee.


Alle genoemde producten zijn momenteel te koop bij HEMA. Het leek mij het perfecte projectje tijdens de kerstvakantie. Doorheen de werkweken heb ik namelijk bitter weinig tijd om de creatieve kant op te gaan op persoonlijk vlak. Het deed dan ook verrassend deugd om dit eens uit te werken. Leuk om alleen te doen als ontspanning of met je geliefden die op de foto's staan. Veel plezier!

Fotoalbum 21,5 x 25 cm - € 8-
Fototape - € 4,50-
4-pake tapes - € 3,25-