Een tijdje terug vroeg ik jullie of het leuk leek om mijn mokkencollectie te tonen. 40% Van jullie antwoordde daarop volmondig: "neen". Geen grote meerderheid voor dit artikel dus, maar ik dacht foert. 't Is mijn blog en ik doe lekker wat ik wil. Ik ben namelijk erg trots op mijn mokkencollectie.


De rode draad van de mokkencollectie werk rond schattigheid en vernieuwende vormen. Zo ga ik liever niet voor de standaardmok en moet mijn aankoop uniek zijn. Eentje die je geen twee keer zou kunnen kopen, bijvoorbeeld.

Flying Tiger - De supergrote glazen superhero beertjes vond ik bij de Flying Tiger. Toch maakt het hen niet minder praktisch gezien ze in de vaatwas en microgolf mogen. Al mijn mokken hebben die mogelijkheid, trouwens. Niet enkel en alleen maar leuk, maar ook makkelijk in gebruik.

HEMA - Elke nieuwe collectie van HEMA heeft wel een schattige mok. Deze kocht ik een tweetal jaar terug tijdens een tripje naar Amsterdam voor de HEMA persdag. Ik had blijkbaar nog niet genoeg spullen van het merk gezien en stapte het grote filiaal van Amsterdam binnen.

Starbucks - Ik mocht van mijzelf één starbucks mok in de collectie hebben en koos voor dit kerstige exemplaar. Toch merk ik een verminderde 'leukheid' bij de mokken van afgelopen jaren, want de candy cane en de gouden vuurwerkjes maken de mok bijzonder. Die toets mis ik in de nieuwste kerstcollectie van Starbucks, dus hopelijk komt de swung nog terug.


Sara Delesie keramiek - Handgemaakt mooi zijn de keramieken potjes van Sara Delesie keramiek. Deze kreeg ik als cadeautje en sindsdien worden ze met heel veel liefde gebruikt. Handgemaakt, dus uniek in hun soort.

H&M - Er zijn maar enkele filialen in België die ook H&M home verkopen. Vooral de grote mokken vind ik ontzettend fijn, dus heb ik daarvan ééntje in beslag genomen. Deze heeft een gouden randje en zwarte spikkels.

Disneyland Paris - Al jaren keek ik uit naar mok met Barstje (chip) uit de tekenfilm Belle en het Beest. Gezien een collega van mijn vriend een trip had staan naar Disneyland was het mijn kans om te vragen of ze eentje voor mij wilden meebrengen. Score! Hij is ook een stuk groter dan verwacht en moet zeker en vast niet onderdoen voor de grote mok van H&M; Een mooie nieuwste, schattige aanwinst.


Heb jij thuis een gekke verzameling?