Urban Decay is voor mij een merk dat al jaren meegaat. Eerst mocht ik meekijken met de grote Amerikaanse Youtubers die het ene product van Urban Decay na het andere in hun tutorials stopten. Gezien het toen niet in België te koop was moest je heel wat eurootjes bieden om het bekendste palette van die tijd te scoren: Urban Decay NAKED. Mijn eerste review op deze site ging dan ook over dat palette. Nu... zoveel jaren -en een zoveel grotere stash- later mag ik een review maken met de nieuwste producten van het merk. Een grote bofkont, ja...


Naked Petite Heat
De bal is zeker niet misslaan met de naam van het palette, want je wordt er echt warm van als je ernaar kijkt. Van dit palette is er ook een groter exemplaar verkrijgbaar, dus zie dit als als het kleine compacte zusje ervan. Een klein, draagbaar palette met alle kleuren die momenteel heet zijn op dit moment. Op het doosje zie je meteen welke kleuren in het palette zitten. Deze gaan van mat wit naar donkerbruin, maar met een waarde oranje erin. Het palette bevat zes kleuren: Inhale, Vibrate, Hot spell, Wild thing, Heist en Strike. Alle kleuren hebben een intens pigment en een matte finish. De swatches zijn dan ook met één veeg gemaakt. Helaas kan je niet heel veel van Inhale zien, gezien deze zo goed als de kleur van mijn huid heeft. Je kan op de swatches wel zien dat hij een hele lichte shimmer bevat.

Zonder flits - Inhale, Vibrate, Hot spel, Wild thing, Heist, Strike

Hi-Fi Shine Ultra cushion lipgloss
Lipgloss kan zowel apart als boven een lipstick aangebracht worden. Het grote verschil met lipsticks, stains of creams is dat deze vaker bijgewerkt moeten worden. Bij het aanbrengen van deze glossjes valt meteen de zachte structuur, de vanille-mint geur en non-plakkerigheid op. Door de vitamine E en pepermunt olie is er een mini plumping effect. De verpakking van het product is er eentje om met plezier naar boven te halen. Een reflecterend spiegeleffect en de kleur dat erdoor schijnt.


Bijzonder aan deze Hi-Fi Shine lipgloss is de vernieuwde applicator. Deze verdeelt de gloss gelijkmatig door één keer te dippen. Er zijn verschillende finishes: cream sheer, cream metallic en holographic. De hele collectie telt 20 kleuren, maar zelf kreeg ik drie kleurtjes om uit te proberen: JawBreaker (cream), Midnight (cream) cowgirl en Savage (cream).

Met flits
JawBreaker, Midnight cowgirl Savage.

Zonder flits

Double Team Special effect mascara
Voor de echte durvers is deze mascara helemaal top. Urban Decay heeft wel vaker bijzondere kleuren in het gamma die ideaal zijn voor op de catwalk of voor personen die hun unieke zelf in hun make-up laten uitstralen. Ook wanneer je voor een naturel ooglookje zou gaan, kunnen deze mascara's zorgen voor dat kleine tikkeltje meer. Double team staat voor de twee kanten die de mascara heeft waarbij elke cream kleur ook een passende metallic heeft. In totaal zijn er vijf kleuren om uit te kiezen.
TIP - Voor het festival seizoen kan je deze kleurtjes niet alleen gebruiken op de wimpers, maar ook op de wenkbrauwen.

Deep end

Dime/Goldmine

Vice Lipstick
De rose golden verpakkingen ben ik nog niet helemaal beu en zie ik nog steeds graag verschijnen op verpakkingen. Het geeft een product meteen een mooie instragamwaardige vibe. Normaal is het zo dat je lipsticks moet bijwerken doorheen de dag, maar doordat ze zo egaal aanbrachten en begonnen te stainen (= kleur achterlaten op de lippen), had ik nog steeds een mooi resultaat na het eten.

Wat kan ik zeggen? Mooie pigmentatie, leuke kleurtjes... De lipsticks hebben een romige substantie waarvan de kleur goed blijft plakken op de lippen. Verder laat het product een lichte vanille geur vrij en is het vegan proof!

Met flits
Fuel (cream), Heat (metallized)

Zonder flits

Look met de producten
Alle make-up die ik bij deze look gebruikte is van het merk Urban Decay. Gezien ik nog meer producten heb liggen dan de producten in dit review, besloot ik ze ook maar te gebruiken.
Ogen: Ik begon met de Eyeshadow primer potion als basis. Petite Heat palette - Heist en Wild thing in de oogplooi. Inhale op het wenkbrauwbot en Strike in de buitenste ooghoek. De eyeliner die ik gebruikte is niet van UD, maar paste erg goed bij de Duo mascara in de kleur Deep end.
Foundation: Geen. Ik vond het niet echt nodig, dus dan doe ik het liever niet. Sproeten walhalla.
Jeukbeenderen: Kristen Leanne Beauty Beam highlight palette als highlighter.
Lippen: De matte Vice lipstick in Fuel.
Setting: Door de de-slick make-up setting spray wordt het gezicht verfrist en blijft de make-up langer mooi zitten.


Urban Decay was en is nog steeds één van mijn grote favoriete merken. Zowel de pigmentatie als de kwaliteit is een vaste waarde doorheen hun hele collectie en ook met deze nieuwe releases blijft dat behouden. Het merk is niet alleen toegankelijk voor personen die graag de naturelle kant op willen met bruintinten, maar is ook voor gewaagde persoonlijkheden ideaal door kleuren als knalpaars, goud, felroze, gifgroen en meer. Dit merk denkt duidelijk graag eens 'out of the box', dus ik hoop dat heel wat feestgedruis opgefleurd/kleurt zal zijn komend festivalseizoen. - Lijkt mij trouwens leuke stof tot het maken van een Festivallookje (met Urban Decay producten). Wie wil meer zien?

Naked Petite Heat - € 31,90
Hi-Fi shine ultra cushion lipgloss - € 22,55-
Double Team special effect colored mascara - € 27,50
Naked Heat Vice lipstick - € 19,85-