Een weekje geleden was het zover. Ze waren al een tijdje bezig over trouwen, hoe hun trouw eruit zou zien en over hoe de vraag zou komen. Toen ik uiteindelijk een foto via WhatsApp toegestuurd kreeg, stond onder de foto: "Ik heb ja gezegd!" - yes! Een mooie gouden ringen pronkte aan haar vinger en al snel besloot ik te dagdromen over scenario’s waarin ook ik een diamantje in mijn leven krijg.


Scenario 1: Mijn vriend besluit op zijn knie te gaan 
Het scenario dat voor de meest hand liggend is en samengaat met de voorgaande gebeurtenis. Je trouwt immers maar één keer en ook de vraag om te trouwen moet volgens mij met zorg (en vooral met veel liefde) gebeuren. Ik ging alvast los in het kiezen van mooie verlovingsringen en vulde het winkelmandje met één exemplaar. Ik weet duidelijk wat ik wil en zie mij er al mee stoefen tegen vriendinnen: “Heb je al iets opgemerkt? Jaaaaa! We gaan trouwen! He finally asked!” 

Scenario 2: Uitgenodigd voor een fancy feestje 
Je staat met een slaapkop bij de brievenbus en haalt er een plechtige envelop uit waarin de uitnodiging voor een fancy feestje staat te lezen. Dat betekent niet alleen dat je een mooie jurk mag uitkiezen, maar dat je die ook nog eens mag vervolledigen met mooie accessoires zoals kettingen, armbanden en oorbellen waarvan de ene nog harder mag glitteren dan de andere. 

Scenario 3: Iets om te vieren 
Omdat we hard werken en het verdienen om onszelf in de watten te leggen. Waarom niet eens een exclusief stuk waarvan je weet dat je één van de weinigen bent die ermee mag pronken? Of we wachten op een (huwelijks)verjaardag, viering, enzovoort. 

Eigenlijk zijn deze scenario’s minder vergezocht dan je denkt. Diamanten juwelen zijn duurzaam, kostbaar, tijdloos en brengen het ekstertje in ons naar boven. P.S. Jens en ik zullen niet meteen trouwen. Geen paniek. 

Voor welk scenario mocht jij/wil jij een diamant kopen?