Er zijn dagen waar ik de wereld wil veroveren, maar na een dag werken wil ik nog liever in de zetel neerploffen om even te rusten. Alsnog zijn er mogelijkheden om in gedachten als power-persoon te regeren of weg te dromen over toekomstige vakantieplannen. Door een wereldkaart in de woonkamer te integreren, bijvoorbeeld.


Het appartement waar wij nu wonen is klein, dus moeten we goed nadenken over de aankoop van meubels of decoratie, want alles wat teveel is, ziet er snel bombastisch uit. Over de hele lijn gaat het de vintage toer op door antieke meubels, bruintinten, koper en marmer. Toch blijft de muur nogal kaal, ik hou van een open sfeer, zochten we naar originele zaken waar het antieke in terug komt en tegelijk subtiel is. Ik kwam al snel in contact met een site die Wereldkaarten aanbiedt en begon te snuisteren tussen de schoolplaten. Het juffrouwtje zijn blijft zelfs na het schooluren achtervolgen.


Waar we het precies wilden hangen was ook nog een moeilijk hoofdstuk. De wedstrijd ging tussen 'naast de haard' en 'naast de computer'. Het uiteindelijke besluit namen we door goed naar de haard te kijken, want aan de rechterkant ervan hangt al een televisie. Het leek ons net iets teveel om alles aan dezelfde kant te hangen, dus hingen we de schoolplaat aan de overkant van de kamer (naast de computer). Wanneer je de woonkamer nu binnenwandelt is het eerste wat in het oog springt de koperen hanglamp, gevolgd door de schoolplaat. Eens iets anders dan een foto op plexiglas, schilderij of poster in een kader. Wij vinden het alvast geslaagd.

Hoe vullen jullie de muur op of hou je hem liever clean?