Jup, ik ben onderdeel van het vervelende koppel dat vaak een bordspel naar boven haalt als er volk over de vloer komt of nemen het zelfs mee als we op bezoek gaan. We vinden het heel gezellig en grijpen elke gelegenheid die we hebben bij extra spelers. Sorry aan al het bezoek dat we hadden of die we kregen, maar de liefde voor bordspelletjes is groot. Momenteel hebben we een viertal exemplaren die we graag eens uit de doeken doen.

Uno 
Old, but gold. Ik win niet vaak bij spelletjes, maar als het op Uno aankomt, maak ik toch een kleine kans. Dit spel is niet alleen fijn om te spelen met meerdere personen, maar kan ook makkelijk per twee of met kinderen. Plezier voor het hele gezin verzekerd gezien de basis ligt bij kleuren en dezelfde cijfers herkennen. Als juf ben ik ook te vinden om dit spelletje in de klas te integreren gezien het een goede oefening voor latere cijferherkenning!

Cards against humanity
Niet voor gevoelige personen en dat zeggen we ook voordat we het gaan spelen. Personen die dit spel leuk vonden waren vooral diegene met een zeer donkere soort humor, maar slappe lach verzekerd als dat zo is. Het spel heeft als bedoeling om een zo grove mogelijke uitspraak te maken met de kaarten die je voor handen hebt en samen met de groep beslis je dan wie de meest grove uitspraak heeft. Dit spel te pakken krijgen was wel moeilijker, gezien je het enkel online kunt vinden.

Kolonisten van Catan
Een verjaardagscadeautje dat ik ooit aan mijn lief gaf, maar eentje dat ik stiekem ook wilde. Dit spel kan echt uuuuurreeen duren en je moet goed nadenken welke stappen je doet, wikken en wegen of je de stad uitbreidt en op welke manier je de tegenstander kunt boycotten. "Heeft er nog iemand schapen?", is wat je het vaakst hoort, want ja... blijkbaar heb je schapen nodig om een huis te bouwen. Dit spel biedt ook veel uitbreidingen aan, maar zelf blijven we al een tijdje steken op het basisspel. Dit spel kan met meerdere personen, maar is ook ideaal voor een romantische 'schaap'avond voor twee.

De slimste mens ter wereld
Dit spel is ideaal die veel weetjes met zich meedragen en een liefde hebben voor het tv programma: 'De slimste mens'. Net zoals het programma bestaat het spel uit verschillende rondes en kan je eerst punten/seconden behalen bij een juist antwoord. Na een tijdje moet je woorden gissen bij een bepaald onderwerp waarbij je seconden verliest door die tijd die het inneemt met tot slot de finale. Een heel gezellig en leerrijk spel! Het enige wat we missen in het spel is de lach van Erik van Looy, dus een extra knop daarvoor op het spel zou het echt af maken.

Spelen jullie nu en dan eens een spel?
We zoeken trouwens nog naar meer leuke spellen. Iemand leuke suggesties?