Goed nieuws voor personen die graag een glaasje wijn drinken, want voor deze DIY zal dat nodig zijn. Als kleuterjuf verzamel ik kosteloze materialen om met de kinderen aan de slag te gaan in de klas. De verzameling telde al heel wat wijnkurken, dus leek het mij leuk om daar iets voor te bedenken. Wederom een eenvoudige DIY:  perfect is voor een regenachtige dag en ideaal om het huis gezellig te maken.


Benodigdheden
Lijmpistool
(Veel) wijnkurken
Stuk karton
Tape
Breekmes


Stap 1 (optioneel) - Plak de stukken karton aan elkaar met de tape. Bepaal zelf hoe groot het prikbord wordt.
Stap 2 - Snij de wijnkurken met het breekmes in twee, drie of meerdere stukken.

Stap 3 - Kleef de kurk één voor één op het karton. Dit is een tijdrovend werkje, dus zet gerust een muziekje aan en neem er een glas wijn bij. ;) Zelf heb ik het werk verspreid over enkele dagen.

Tip - Het is ook mogelijk om de hele wijnkurk te gebruiken, hem in de lengte of de hoogte te snijden/plakken. Doe vooral wat je zelf mooi vindt!


Dit project is zoals jullie merken heel eenvoudig, maar het ziet er zo gezellig uit. Zelf hangen we het vol met foto's en leuke quotes die aangepast kunnen worden aan de sfeer van 't moment. Ook leuk is om enkele kurken een kleurtje te geven om extra op te fleuren. Doordat we thuis vooral lichte en naturelle kleuren hebben, besloot ik de wijnkurken ook in hun 'oerelement' te houden. Zo zijn sommige kurken verkleurd door de wijn, maar dat maakt het net extra leuk. Happy DIY'ing!

Hoe maken jullie het gezellig tijdens de herfstperiode?