Tijdens een voorgaande vlog konden jullie kort zien dat ik naar een Les Couleurs de Noir x Uriage event ging. We kregen nadien een mooie goodiebag mee zodat we volop in de test konden gaan. Nu, een kleine maand later, leek het ideaal om mijn gedacht neer te krabbelen op de blog over de producten van Les Couleurs de Noir. Ik probeerde de producten uit voor een dagelijkse look, gebruikte de mascara op een harde (zweterige) werkdag en maakte ook een full-glam look voor een trouwfeest. Genoeg om over te vertellen, dus!Les Couleurs de Noir heeft te maken met de zwarte lijst waarop het zich baseert. Het is ontstaan vanuit de overtuiging dat elk vrouw (en man?) recht heeft op schoonheids- en verzorgingsproducten, dus ook personen met een allergie, gevoelige ogen... Door een gamma te maken op basis van een blacklist (ingrediëntenlijst die ze liever niet in de producten wilden) werd het idee gelanceerd. De producten zijn dermatologisch getest en worden verkocht in verschillende apotheken.

De verpakking past perfect bij de naam van het merk: zwart, strak en tijdloos. Alle producten zitten verpakt in stevige doosjes met aan de achterkant de ingrediënten. Verder zie je over welk product het gaat, welke kleur en nummer het heeft. Niet al te bombastisch, maar soms hoeft dat ook niet.


Stylo Sourcils WR
Wenkbrauwen invullen, bijkleuren... is de trend van 't moment. Ook ik doe dagelijks mijn wenkbrauwen en was dus zeer benieuwd hoe dit wenkbrauwproduct zou werken. Het product kan door het uit te schuiven hele fijne lijntjes trekken. In de top van het product bevindt zich een gom en een slijpertje wat een heel leuk detail is dat ik niet vaak terug zie bij dit soort producten Dit terwijl het onmisbaar is: door bij te slijpen kan je fijne wenkbrauwhaartjes tekenen en soms moet je ook wat vervagen om een natuurlijk effect te bekomen. Helaas kon ik deze niet volop testen gezien het een bruine kleur heeft - als rasechte blondine moet ik opletten om niet te donker te gaan, zou anders toch tot niets uitdraaien. De swatches zagen er wel veelbelovend uit en door het product helemaal uit te schuiven zag ik dat er heel wat inhoud was.


Le Stylo Rouge
"Ne roze stylo", zoals we zeggen in het West-Vlaams - Nee... toch niet. Deze lippenstift is er eentje dat je zowel dagelijks, in het weekend, op een werkdag als op een feest kunt dragen. Tijdloos en passend bij elk make-up lookje. Momenteel voelen de lippen droger aan door het wisselvallige weer, dus kan een lippenstift uitdrogend werken. Doordat dit een voedende lippenstift is, alle producten van Les Couleurs de Noir trouwens, is dat niet zo. Ook zit er een lichte glitter in die heel prettig, subtiel,... oogt. Enig nadeel is dat de lippenstift heel snel vervaagt.


Soft Touch E/S Quatro
Een palette met vier kleuren die perfect bij elkaar passen en zo een gepaste look maken. Ik gebruikte de quatro voor een eenvoudige, lichte look en kon donkerder maken door pigment toe te voegen naar de avond toe. De oogschaduw is makkelijk in gebruik, blendt, bouwt op... eigenlijk wat een palette hoort te doen. Door meerdere reviews te lezen - ik doe enige research voor ik een oordeel vel -, las ik wel dat anderen problemen hadden met de werking ervan. Zo hadden moeite met het pigment en worstelden ze met het mooi krijgen van de oogschaduw. Zelf had ik daar niet zoveel last van omdat ik de oogschaduw op een opbouwende manier aanbracht: aanbrengen, vervagen, opnieuw aanbrengen... Soms is teveel pigment ook niet goed en gaan er vlekken ontstaan. Onderstaande swatches zijn met één veeg gemaakt en tonen meteen de intensiteit van het pigment. Alle kleuren bevatten een lichte glans, behalve de donkerbruine.


F-oxy mascara
Deze mascara zorgt ervoor dat de wimpers gevoed worden en niet afbreken. Mascara kan uitdrogend werken, maar deze heeft (alweer) een herstellende functie waarbij het volume, elasticiteit, glans..verbetert. Nog een leuk weetje is dat de borstel werd gebonden met een nikkelvrije metalen draad zodat (wederom) personen met een allergie geen last mee hebben. Ik voel dat ik een beetje in herhaling val, maar alle producten hebben nu eenmaal de verzorgende functie in zich.

De mascara deed haar werk zoals beloofd. Gezien hij een donkerbruine kleur heeft, ziet het er extra natuurlijk uit. Mijn wimpers zien er langer en voller uit zonder dat alles samen begint te klitten en overleeft ook een harde werkdag.

Daglijkse look met alle bovenstaande producten, behalve het wenkbrauwproduct en eyeliner op de waterlijn

Look die ik droeg op een trouwfeest


De producten zorgen niet enkel voor kleur op het gezicht, maar houden het ook gezond. Ze bevatten hydraterende, voedende, beschermende producten en dat merk je ook bij het aanbrengen ervan. Grote favorieten waren de mascara en het oogschaduw palette. Deze konden mij erg bekoren qua pigment en werking. Les Couleurs de Noir is te koop in apotheken en voor een gedetailleerde lijst met verkooppunten verwijs ik graag door naar volgende link: verkoopspunten les couleurs de noir. Oh... en van 100% Belgische makelij!