Sinds kort is Yves Rocher een parfum rijker in de rekken onder de naam 'Mon Evidence'. Gezien mijn meest favoriete geur uit die winkel komt, ben ik wel heel benieuwd of de geur mijn 'oldie but goldie' van haar troon stoot. Ik kan alvast al verklappen dat in het verkregen pakket Vanille, Patchouli, Mandarijn en damascusroos verborgen zaten. Dat heeft vast iets te maken met de geurnoten die we mogen verwachten...


De Comme une Evidence geurtjes zijn geen nieuwigheid voor Yves Rocher, maar het werd tijd om eens een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan het geheel. Het parfum ontstond met dit idee: de natuur is volmaakt. Door geurnoten van de natuur toe te voegen, verkrijg je het gevoel van volmaaktheid. Het flesje zelf is puur, lieflijk en heeft een (essen)houten dop om het gevoel van de natuur te doen leven. Leuk weetje is dat het hout PEFC-gecertificeerd is voor een garantie op duurzaam bosbeheer.

“De natuur geeft ons een gevoel van volmaaktheid, ze geeft ons nieuwe energie. Vanuit die gedachte creëerden we een parfum met sprankelende, verzachtende geurnoten, een parfum waarmee je jezelf hervindt. Het frisse van Mandarijn en het subtiele van Damascusroos zijn gehuld in de zachtheid van Vanille en de kracht van Patchoeli. Mon Évidence is als een diepe ademhaling, een gevoel van volmaaktheid.”- Annick Menardo en Olivier Cresp, parfumeurs


Topnoten - mandarijn (fris) en bergamot
Hartnoten - rose Damascena (bloemige, kruidig en dierlijk), jasmijn, perzik en peer
Basisnoten - patchouli (mysterieus en bitter) en vanille (zacht, warm, puddinggeur ;))

Laten we de geur (proberen) te omschrijven: het is een geurtje voor een lief iemand. Eerst gaat de geur naar hout, maar na een tijdje dragen neigt hij n aar warm, bloemig en zacht. De geur heeft iets in zich wat aan poeder doet denken.


Bij het pakket zat ook nog een kleine handcrème. Toen ik meer wilde weten over de crème ging ik op zoek op de site van Yves Rocher, maar gezien ik deze niet meteen tegen kwam, besloot ik verder te researchen. Ik las op sommige sites dat deze bijgeleverd werd bij de aankoop van het parfum, maar mogelijk is het gewoon al uitverkocht. Ik tast een beetje in het donker met de informatie, dus ik laat hier spoedig meer over weten.

Het parfum zelf is er eentje dat mij kan bekoren. Ik hou zelf enorm van poederige, zoete geuren en deze past perfect in dat plaatje. Ook de flacon ziet er zeer mooi uit: een plezier om er elke dag bij te pakken. Mijn lievelingetje Quelques notes d'amour blijft toch wel haar plaats behouden, maar deze mag er zeker naast pronken. Ze zijn gelijkaardig, maar o zo verschillend. Nichtjes, geen zusjes.

Yves Rocher
Mon Evidence - € 31,90
Ps. Er zijn vaak kortingen bij Yves Rocher waardoor je dit parfum aan een nog fijner prijsje kunt scoren! - Joepie!