Je kan de Lush winkel altijd met je neus vinden tijdens het wandelen in de winkelstraat. De producten die ze maken zijn zo vrolijk en eenmaal binnen vlieg je van het ene kleurtje naar het andere geurtje. Lush is een Brits bedrijf dat zich bezig houdt met diervriendelijke producten zoals zeep, lotion, make-up, parfum en meer...

Een tijdje terug konden jullie in een video zien dat ik aanwezig was op het Lush event waar kerstige nieuwe producten werden getoond. 
Kan je de video niet zien? Ga dan door naar de Facebook pagina van Laupropos.

Shoot for the stars
Deze bruisbal mocht ik tijdens het event zelf maken, wat betekent dat hij er normaal wat mooier en voller uitziet. - Ik deed m'n best. In de Bruisbal zitten onder andere cacao boter, kokosnootcrème, bergamotolie en Braziliaanse sinaasappelolie. De bruisbal doet meteen haar werk en tovert het water om in een felblauwe kleur met drijvend goud. De gouden sterren blijven drijven en zinken na een tijdje. Na het baden voelt de huid heel zacht aan.


Snowflake bubble spinner
De fidget spinner hype is misschien uit de mode, maar dat wil niet zeggen dat ze op andere plaatsen dan de speelplaats kunnen opduiken: de badkamer. De 'bruisbal' kan je onder een lopende kraan houden waardoor hij vrolijk gaat ronddraaien. Hierdoor krijg je een klein laagje bubbels dat Lush mooi beschrijft als: "Een dun sneeuwtapijt." De geur van het product bestaat uit oranjebloesem (relax) en Siciliaanse limoenolie (verfrissen). Het feit dat hij er zo kerstig uitziet maakt hem nog extra leuker. Een genot-momentje voordat je hem gaat gebruiken en enorm instagram-vriendelijk.


Sleepy Naked Showergel & Bucks Fizz Naked Conditioner
Een bijzonder product dat het gebruik van plastic wil terugdringen door een vaste vorm te ontwikkelen. Zo worden de meeste doucheproducten vloeibaar verkocht in een plastic flesje, maar dat is bij dit product niet zo. Ook de papiertjes rond de producten zijn 100% biologisch afbreekbaar.


Sleepy - De kalmerende haver- en lavendelbloemextract worden gecombineerd met opwekkende ylang ylang. Het is even wennen om dit product te gebruiken omdat het niet vloeibaar is. Laat het smelten op de huid onder de douchestraal waardoor de huid gehydrateerd en zacht aanvoelt. Het product liet ik na gebruik opdrogen op de papieren verpakking waardoor ik hem later opnieuw kon gebruiken.

Sleepy

Buck's Fizz - Een conditioner voor de huid, dat is nieuw. Deze geur is een pak frisser dan Naked door de toetsen van grapefruit, sinaasappel en limoen. De jojoba-lie en Kalahari-meloenolie zorgen ervoor dat de huid gevoed wordt en de zachtheid moet door murumuru- en sheaboter ontstaan. Het verschil met het voorgaande product is dat het ingemasseerd moet worden op een natte huid. Daarna spoel je af, dep je droog (niet wrijven!) met een gehydrateerde huid als resultaat. Ook dit product kan je meerdere keren gebruiken door het te laten drogen.

Buck's Fizz

Perle de sel
Nog een bath bomb waarvan ik aangenaam verrast werd. Deze ziet er vanbuiten heel onschuldig uit, maar eenmaal in het water blijft hij een tijdje bruisen en geeft op alle gemak een blauwe kleur af. De goudkleurig versierde zoutparels zorgen voor een gouden schijn in het water - die nadat het water is weggelopen wel aan het bad blijven plakken, maar hé... 't is ok - dat erg mooi oogt. De delicate roos absolue kalmeert de huid en de bloemige cassie ontspant. Nadien had ik ook echt een ontspannen gevoel, maar helaas ook met een trekkend gevoel in de huid. Niet ideaal voor gevoelige, droge huidjes, dus.


Sleepy shower bomb
Zalig dat er niet alleen voor het baden, maar ook voor het douchen een bomb bestaat. Zo kunnen personen zonder een bad ook genieten van de bad-ervaring. Het zorgt er allesinds voor dat je gaat genieten en helemaal klaar bent om onder de wol te kruipen. 

De geur van lavendel, ylang ylang zorgen voor de rust en het (tonka)schuim ontstaat door het product in de handen te laten bruisen. Dat tintelende gevoel staat niet meteen omschreven op de Lush site, dus vermeld ik hem nog even. Wat er overblijft na het schuimen is een mousse waarmee je kan douchen en ook lichtjes scrubt. Helaas heb ik hier niet meteen een foto van het gebruik van het product, want tijdens het douchen is het niet ideaal om foto's te nemen.


Wat heb ik plezier gehad aan dit review. Vooral omdat ik een reden had om nog eens in bad te gaan bij mijn (schoon)ouders gezien we er thuis géén hebben. Dat Lush nu ook doucheproducten voorschotelt om ook daar een volledig ontspannen gevoel te krijgen, en intussen ook schoon te worden, kan ik enkel maar toejuichen. Natuurlijk is het assortiment veel uitgebreider dan dit review, dus volg vooral je neus en spring eens binnen. Alle producten in de winkel zijn dierproefvrij en vegan!

Shoot for the Stars - € 5,95-
Snoflake bubble spinner - € 9,95-
Sleepy Naked showergel - € 14,95-
Bucks Fizz Naked conditioner - € 15,50-
Perle de sel - € 6,50-
Sleepy Shower bomb - € 2,95-

Kennen jullie Lush al?