Kerstmis is gezellig door de feesten, maar het brengt ook heel wat zoekwerk met zich mee. Zo denken we aan vrienden, familie, kennissen... en eigenlijk zijn ook onze viervoeters een belangrijk deel van de familie. Daarom besloten we Guustje eens te verassen met een leuk pakje onder de boom met de hulp van Tom & Co!


Even een kleine disclaimer over bovenste foto: Ik had zijn mandje mooi verpakt en op de grond gezet. Guust kwam eraan snuffelen, speelde even met de slingers rond het pak en ging toen droog in het midden zitten. Hij wist duidelijk al dat er een mandje in zat... En die droge uitdrukking erbij: "Alé nu... dat kon iedereen toch raden?"

Het was even zoeken in de winkel naar een gepast cadeautje, want uiteraard kan onze kater niet echt vertellen wat hij precies wil. Hij staat gekend voor: eten, spelen en slapen, dus met die gedachte zochten we verder.


Een mandje/kussentje had hij nog niet, dus die buit was snel binnen. De voering aan de binnenkant is heel erg zacht en daarom ideaal voor ons kattenvriendje. Als extraatje deden we er nog wat speelgoed bij: een muisje met kattenkruid en een balletje. Gezien we vaak van huis zijn, hij een huiskat is, moet hij zich vaak alleen bezig houden - Gelukkig lukt dat wel als eersteklas speelvogel. Daarom net dat we hem af en toe soigneren met iets nieuws om mee te spelen. Vooral het muisje is momenteel in trek - Zijn balletje is helaas al zoek, dus dat zal hij ergens verstopt hebben, de sloeber... 

Nu heeft hij een dikke wintervacht, maar deze dunt sterk uit in de zomer, met alle 'harigheid' vandien. We kammen vaak, dus de 'coat care glove' komt goed van pas. Hij gaat er zelfs languit bij liggen als we zijn vacht verzorgen.


Guustje heeft altijd al een glanzende vacht gehad en dat komt deels omdat we niet besparen op brokjes. Af en toe zondigt hij wel met een kattensnoepje, maar het liefst eet hij brokjes van Whiskas. Om voor wat variatie te zorgen, proberen we enkele smaakjes uit. Ook hier was hij heel blij mee!


Heel leuk in de winkel van Tom & Co zijn de kerstacties van het moment. Altijd de moeite om eens binnen te springen en vooral nu tijdens de feestdagen. Onze dieren staan altijd voor ons klaar: troosten, knuffelen, spelen..., dus dan is het maar een klein gebaar van ons om ze eens in de watjes te leggen. Wat zien we ze graag...

Leggen jullie ook een cadeau onder de boom voor jullie huisdier?