Het huis wordt momenteel opgevuld met lichtjes, slingers, kerstkaarten, kaarsjes..., maar wat dachten jullie van een zelfgemaakte quote met aquarelverf? Deze techniek heb je in no-time op je papier staan en geeft meteen een persoonlijke toets aan de kerstversiering. Ook kan je er extra mee pronken a la: "Ja... dat heb ik gemaakt. Straf hé!"


Benodigdheden
Waterverf
Penseel (met synthetische haren)
Bekertje (voor water)
Drawing gum of schilderstape
Aquarel papier
(Posca) stift
Potlood
Lijntekening naar keuze
Quote naar keuze


Stap 1 - Druk een leuke kerstige lijntekening af naar keuze. Je kan ook vanuit de losse pols beginnen schilderen, maar deze tutorial moet te doen zijn voor iedereen.

Stap 2 - Leg de lijntekening op het aquarelpapier en ga erover met een potlood. Hierdoor druk je de tekening door het aquarelpapier.


Stap 3 - Ga met de drawing gum over de tekening heen.

Tip - Drawing gum vind je in gespecialiseerde kunstwinkels. Mocht je deze niet in de buurt hebben, kan je ook gaan voor schilderstape. Dat is iets meer werk, maar is wel goedkoper en werkt even goed.

Tip - Verf of water kan niet op plaatsen komen waar je 'drawing gum' hebt aangebracht. Zo kan je 'kerstballen' creëren die kleurloos blijven en vloeit het water niet verder.


Stap 4 - Maak de tekening goed nat.

Stap 5 - Neem veel pigment op en dip je penseel voorzichtig in het water van de tekening. Hierdoor gaat de verf 'bloeden' en krijg je het bijzondere aquarel-effect.

Stap 6 - Herhaal stap 5 met verschillende kleuren.
Stap 7 - Boen de drawing gum weg of verwijder de tape.


Stap 8 - Druk een quote af en gebruik dezelfde methode als in stap 2.

Stap 9 - Neem een alcoholstift, gekleurde pen... om de quote te vervolledigen door de gedrukte letters te volgen.


Stap 10 - Herhaal stap 5 met verschillende kleuren. Spetter met je penseel, laat verf druppen op je werk... voor een nonchalante -doe ik even- indruk.

Tip - Vul het werk in door glitters toe te voegen, los te gaan met stiften of de spettertechniek.


Klaar! Deze kan je uithangen, op de kast zetten, inkaderen.. of kan je omtoveren tot een kleine versie: kerstkaarten. Happy DIY!

Maken jullie zelf kerstkaarten?