De maand december vloog vooral voorbij door het werken: sinterklaas, kerstmis, nieuwjaarsgedichtje voorbereiden met mijn kindjes... en eindigde in de laatste week met massaal veel cadeau's en een on-normaal leuk reisje naar Parijs.


Het heeft even geduurd voor de kerstsfeer volledig in huis was. Dat komt vooral omdat we begin december (en de weken ervoor) op school bezig zijn met de komst van Sinterklaas. We probeerden een kerstpakje aan te doen bij Guust, maar ook hij was geen grote fan van het idee: "Kerstis komt pas na de Sint, duh!"

En toen was het zover! De goede man kwam langs (mijn complimenten voor de personen die hun schouders staken onder de voorbereidingen) en de kinderen kregen weer leuk nieuw speelgoed voor in de klas. Wat waren ze blij!

En dan nu... tijd voor kerstknabbels en de gezelligheid die heerst. Ook de samenwerkingen liepen heel vlot binnen voor kerstmis. Stuk voor stuk heerlijk om te doen, dus bedankt aan alle bedrijven die aan mij dachten!

Aftellen naar kerstmis met de adventskalender. Op deze manier leren de kinderen uitkijken naar de feestdagen en leren ze tradities kennen.

Ook de kerstcadeautjes/nieuwjaarsgedichtjes namen veel tijd in beslag. De kleuters maakten ook 'kerstkoekjes' met zoutdeeg. Deze konden ze dan later in hun eigen kerstboom hangen.

Tussendoor ging ik met mijn schoonzus, schoonmama & kennis naar Ladies at the Movies. Mary Poppins returns was een zeer mooie opvolging van de vorige film. Het was wel even wennen aan actrice Emily Blunt die de rol van Mary op zich nam. Voor wie de film 'The Devil wears Prada' kent, is het begrijpelijk dat ik telkens 'the other Emily' in haar zag... Alsnog een mooie verhaallijn, leuke liedjes en veel enthousiasme.


En dan... vakantie! Tijd om die goed in te zetten met een sessie geocaching, wandeling door winters Kortrijk en een koffie (+taartje) bij Viva Sara!

We gingen de dag voor kerstavond nog even langs bij de mama van mijn vriend. Voor haar was een verjaardagsfeestje gepland. Tieke (de hond) vond het vele bezoek leuk en profiteerde er even van om te spelen. Ze vraagt het niet echt subtiel, hé.

En ook ik ben zwaar gesoigneerd. Dit is één van de vele cadeau's die ik kreeg.

Schoonmama en ik zijn dezelfde dag jarig. Tijd voor een taartje!

En 's avonds gingen we vieren bij mijn ouders. Eten en gezellig Kolonisten van Catan spelen.

De dag nadien was er taart over, dus konden we weer smikkelen.

Mijn ouders organiseerden een driedaagse naar Parijs. We hingen de toerist af: Av. des Champs-Élysées, Eiffeltoren, Dôme des Invalides, Catacomben, Louvre...

We gingen de Champs-Élysées af en wandelden toen door naar het graf van Napoleon. Het begon al goed te donkeren tegen dat we aan de Eiffeltoren waren, maar de lichtjes erbij maakten het extra bijzonder.

Ook de Catacomben zijn een grote aanrader om te bezoeken. Een zeer intense wandeling onder Parijs.

Gezien het best wel koud was namen we af en toe wat tijd om op te warmen.

Het Louvre waar we de hele middag rondliepen. Echt prachtig!

's Avonds wandelden we door naar le Notre Dame en gingen vlakbij iets eten.

We eindigden bij het wereldberoemde kerkhof: Cimetière du Père-Lachaise. Daar bezochten we het graf van Chopin en gingen we ook dat van Edith Piaf zoeken. Helaas vonden we het laatste niet... Wat we wel vonden was een geoachache! Tip is om deze te zoeken! ;) Daarna namen we rustig de metro en keerden we terug richting Vlaanderen.

Hoe zag jouw maand december eruit?