De winter bracht niet enkel het koude weer, maar ook snotneuzen met zich mee. We waren al fan van etherische oliën met een genezende werking, dus leek de stap naar een verstuiver niet ver gezocht. Het bevochtigen van de lucht tijdens de wintermaanden heeft heel wat voordelen en ook etherische oliën hebben een positieve werking op allerlei kwaaltjes.


Phytosun onderzoekt al 25 jaar essentiële en plantaardige oliën. Hierdoor kwamen ze in contact met aromatherapeuten en selecteren ze zo de meest kwalitatieve planten om het puurste en actiefste bestanddeel eruit te halen. Nu vragen jullie je vast wel af waarom zo'n lucht verstuiver nodig is. Wel... tijdens de wintermaanden worden alle kamers goed verwarmd, gaan ramen niet meer open... dus ontstaat er erg droge lucht. Die droge lucht veroorzaakt kwaaltjes:

Ziek zijn - Dit heeft het gevolg dat je in de winter rondloopt met een snotneus, kriebel in de keel, keelpijn, slijmvliesirritaties... enzovoort. Ik las zelfs dat hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen ontstaan door droge lucht.
Huid - Droge huid zorgt dat zweet (dus de huid) sneller uitdroogt, lippen barsten, koortsblaasjes ontstaan...
Planten - Planten hebben baat bij een vochtige omgeving. 
Vloer - Personen met houten vloeren en meubels weten dat hout krimpt, scheurt of barst wanneer de lucht te droog is.
Essentiële oliën - Deze heeft niet meteen te maken met de luchtvochtigheid, maar heeft toch een directe impact door het toestel. Essentiële oliën zijn 100% natuurlijke vloeistoffen die een aangename geur zorgen en kwaaltjes en/of pijn kunnen oplossen. 


Gebruik
1. Plaats de verstuiver op een stabiel oppervlak.
2. Verwijder het buitenste en het binnenste deksel van de verstuiver. Giet mineraal water (fles- of 3. kraantjeswater) in het reservoir zonder overschrijden van het aangegeven maximumniveau.
3. Voeg enkele druppels essentiële oliën (3 tot 10 druppels) toe.
4. Plaatst eerst het binnenste deksel en vervolgens het buitenste deksel terug.
5. Steek de stekker in van de adapter en steek het in het stopcontact..
7. - Druk op het aan/uit symbool om de continue verneveling te starten.
    - Druk twee keer om de verneveling gedurende 1 uur te starten.
    - Druk drie maal om de cyclische verneveling te starten - dan gaat hij 30sec aan - 30 sec uit. 
    - De verstuiver stopt vanzelf met werken als al het water uit het reservoir verdwenen is.

Het apparaat heeft ook sfeerverlichting van 7 kleurtjes. Deze kunnen elkaar afwisselen of is er de keuze om één kleurtje constant te laten schijnen. Het schoonmaken van het apparaat kan makkelijk met een vochtig doekje. Belangrijk hierbij is om de luchtuitgang niet nat te maken en ook het apparaat niet volledig onder water te dompelen. Marmer past in elk interieur en ook in 2019 is het een grote trend. Zowel te combineren met hippe kleurentoetsen als een duurzame, minimalistische look.
Stap 2

Stap 3

Stap 4

Welke essentiële oliën?
Elke olie heeft een eigen bijzondere kracht: zuiveren, relaxeren, luchtwegen, zen...

Onaangename geur - citroen / luchtwegproblemen - eucalyptus radiata / verzwakte immuniteit - ravintsara / Slaapproblemen of stress - mandarijn of lavandel officinalis / humeurigheid of neerslachtigheid - bittere sinaasappel of mandarijn / concentratieproblemen - rozemarijn / bezoedelde lucht - grove den / stress - (kant en klare Phytosun oplossing) complex zen sfeer / immuniteit stimuleren - complex bloeiend bos / nood aan energie - complex provence / nood aan rust - complex spa / nood aan goede nachtrust - complex slaap / luchtwegproblemen - complex ademhaling / concentratieproblemen - complex zuiverend

Het aantal druppels hangt af per leeftijd. Vanaf drie jaar mogen er max. 5 druppels beneveling, vanaf 6 max. 9 en vanaf 18 max 10 druppels. Dit mag tot 3 keer herhaald worden per dag. Het is goed bij gebruik van een essentiële olie bij jonge kinderen raad te vragen aan de apotheker zodat je zeker de juiste aantallen en soorten gebruikt. Op andere (mama)blogs las ik dat de weerstand van hun kindje versterkte en hun nachtrust stukken beter werd.

Phytosun Pietra Verstuiver - €59,99-
Phytosun Complexen - +- €12,80-

Het huis voelt een stuk gezonder aan doordat de lucht vochtiger is dan ervoor. Ook de geur die de verstuiver verspreid is heel aangenaam en helemaal niet overheersend. We probeerden eerst de complex  zuiverend uit, maar intussen hebben we ook mandarijn en citroen in huis. Toch is het geen moetje om een etherische olie erin te doen als je enkel wil dat de lucht wat vochtiger is. De marmeren look van het product is passend voor elk interieur. We besloten zelfs om er eentje cadeau te doen aan de schoonmama voor kerstmis. En hierbij werd de eerste postieve toon (review) gezet voor 2019! Cheers voor de volgende! ;)

Houden jullie de lucht vochtig in huis?