Soms is er een plotse drang naar een nieuw tasje. Om die drang wat onder controle te houden probeer ik oudere tasjes nieuw leven in te blazen door ze om te toveren tot projecten. Zo toverde ik al eerder een strandtas naar een Rieten tas met eigen naam. 't Is al een tijdje dat ik Posca stiften wil uitproberen, dus leek dit een uitgesproken moment om een tas aan te pakken met de bekende stiften.Posca acrylstiften zijn verfstiften met een soort acrylverf in verwerkt die op verschillende ondergronden gebruikt kunnen worden; van textiel tot keramiek. Ze zijn voorzien van een kogel die na het schudden de verf vloeibaar maakt. Dan loopt de acrylverfstift vol en kan je makkelijk lijnen trekken. De ondergrond van dit tasje bestaat uit faux leer en metaal waarbij de Posca probleemloos verf achterliet. Eerst had ik wel wat lijnen, maar door er nog eens over te gaan kreeg ik een vrij egaal effect.


Het was even denken over wat ik precies op het tasje wilde plaatsen. Ik kon uit de losse pols wat schetsen maken, naar hartelust doodlen, nietszeggende vormen plaatsen... het zou er hoe dan ook kunstig uitzien. Na de zoveelste keer te lachen met de webcomic van Niet nu Laura, besloot ik daaruit een exemplaar te kiezen. Geen echt werk van mij, dus, maar af en toe is het leuk om een aapje te zijn -een na-apertje bedoel ik daarmee.


De voorkant stond goed volgetekend waardoor de achterkant er maar leeg uitzag. Ik keek nog even tussen de comics van Niet nu Laura en zag een eenvoudige tekening van een smeltend ijsje die ik als basis gebruikte. Ik besloot hier de achterkant wel zwart te laten en nog af te werken met het tekstje: "Ik smelt voor u.", zoals op de comic te lezen staat.


Persoonlijk vind ik het best geslaagd en ben ik super tevreden over de werking van de POSCA stiften. Het smaakt naar meer om muren vol te kliederen, mokken te voorzien van tekeningen... dus mogelijk is dat een volgend project. Stiekem hoop ik ook dat jullie warm zijn om zelf ook de handen uit de mouwen te steken.

Happy DIY'ing!