Meme liefhebbers zullen de titel  vast wel herkennen. Het is al lang geweten dat avocado's goed zijn voor vermindering van cholesterol, ontstekingsremmend werken, eiwitten en vitamines bevatten... Naast het eten van de bekende guacamole-vrucht wordt ze ook gebruikt in heel wat beautyproducten, zoals in deze Kiehl's exemplaren.


Kiehl's avocado nourishing hydration mask
Dit masker probeerde ik steeds 's avonds na het werk uit. Voor ik het masker opdeed, zorgde ik voor een schoon, licht gescrubd gezicht zodat het product goed haar werk kon doen. Het aanbrengen doe je het best met een synthetische kwast gezien dat het meeste product opneemt en goed uitsmeert op het gezicht. Voor wie liever de vingers gebruikt, is dat ook mogelijk natuurlijk, maar dat is iets minder hygiënisch gezien er dan vuildeeltjes van de vingers in de pot blijven plakken. Belangrijk tijdens het aanbrengen is dat je niet te dicht bij de ogen en mond aanbrengt. 


De avocado olie zorgt voor een zacht gevoel op de huid en dat de natuurlijke barrière van de huid ondersteund wordt. Het avocado fruit extract herstelt de huid en blaast het nieuw leven in. Teunisbloemolie zorgt dan weer voor de gezondheid van de huid zoals de sterkte, elasticiteit, huidkwaliteit... Het masker is dus het grootste deel bedoeld voor extreem dorstige huidjes die een boost nodig hebben met voedende bestanddelen. De textuur van het product is grappig genoeg te vergelijken met een geplette avocado die samengeperst werd in het potje.


Na 15 minuutjes wachten mag het product eraf wat een zacht en gehydrateerd gevoel achterlaat. Het gezicht wordt gereinigd met water en door cirkelvormige bewegingen te maken, masseer je het product nog wat dieper in de huid. Het wordt aangegeven op de verpakking om het product een twee- tot drietal keer per week te gebruiken, maar zelf gebruikte ik het een paar keer per maand wanneer ik voelde dat mijn gezicht extra verzorging kon gebruiken.

Kiehl’s Creamy Eye Treatment
Gezien avocado hydraterend werkt is het de perfecte basis voor een oogcrème. De oogcrème heeft een gele gelachtige/romige structuur. Het aanbrengen deed ik altijd 's morgens en 's avonds met de vingers. 


Heel bijzonder aan deze oogcrème is dat hij in contact met de huid meteen versmelt en een waterachtige textuur krijgt. Hierdoor wordt hij heel snel opgenomen in de huid en krijg je meteen een verademend gevoel rond de ogen. Het is dan wel een klein potje, maar ik doe er al een maand mee en het lijkt alsof er nog steeds niets is verdwenen. Ik ben er dus zeker van dat ik er nog een hele tijd verder mee kan.


Deze producten zijn bedoeld om de huid een extra boost te geven en intens te hydrateren. Het masker verkoelt en zorgt voor een zacht huidje terwijl de oogcrème weer voor het gevoel van hydratatie zorgt. Beide heel erg fijne producten die zuinig werken waardoor je er een heel eind verder mee kan.

Kiehl's avocado nourishing hydration mask - € 46,98-
Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado – € 27,95-