De zomervakantie doet niet alleen aan zon, maar ook aan velden vol bloemen denken. Niet dat ik überhaupt zo vaak op vakantie ging, maar de Provence met haar rijen vol lavendel zijn een blijvertje in het geheugen. Sinds kort ben ik heel wat Essie nagelakjes rijker en gezien eentje een lavendel-paarse kleur had, werd ik meteen terug gekatapulteerd naar de zomerse vibe van de Provence. De vakantie geeft immers bakken vol tijd om de nagels te lakken.


De perfecte home manicure volgens Essie:
Stap 1: hydrateer de nagelriemen met de essie nagelriemolie.
Stap 2: maak de nagels schoon en bereid ze dan voor met een essie base coat of primer.
Stap 3: breng een laagje essie nagellak kleur.
Stap 4: bescherm en laat de nagels glanzen met een essie topcoat zoals gel setter.


Tangoed in love - Deze paarse kleur doet meteen denken aan rijen vol lavendel en is onderdeel van de Essie zomercollectie dat in totaal zes kleurtjes kent. De formule van de lak is dik, maar toch kan hij twee laagjes gebruiken voor een mooi resultaat op de nagels. Ook droogt hij met een vrij matte finish op wat hem heel uniek maakt. Mocht je deze kleur liever zien met wat meer glans, kan je uiteraard nog een topcoat aanbrengen. Hieronder zorgde ik wat meer foto's in combinatie met een topper.


Gel setter top coat - Topcoats kunnen voor net dat tikkeltje meer zorgen of zorgen ervoor dat een lakje langer blijft zitten. Deze topcoat zorgt ervoor dat je het effect krijgt van een gel nagellak, maar dan zonder een LED- of UV-lamp te gebruiken. Na het aanbrengen duurt het drogen niet zo lang; het duurde bij mij een tweetal minuten voor het volledig droog was, het zorgde ervoor dat de nagels glansden en fijn aanvoelden.


Here to stay base coat - Een base coat is zoals de titel het zegt een basislakje om onder een kleur aan te brengen. Hierdoor lakt de nagellak egaler en blijft hij langer mooi zitten. Het lakje belooft dat de nagellak tot twee dagen langer blijft zitten, maar dat merkte ik niet meteen. Dat het minder snel chipte, dat wel.In full swing - Nog een lakje uit de zomercollectie dat er op het eerste zicht onschuldig uitziet, maar zeer aanwezig is op de nagels na het aanbrengen. Deze nagellak dekte niet volledig met één laagje, dus deed ik nog een extra laagje voor een egaal effect. Ik merkte dat door de kleur van deze lak de huid er meer gebronsd uitzag dan hij in werkelijkheid was.


Essie
De Essie Gel Setter Top Coat - € 10,99-
Here to stay base coat - € 12,89-
Tangoed in love - € 9,99-
In full swing - € 9,99-