Thuiskomen in een net huis zorgt voor ademruimte en rust. Het is niet zo dat ik een rasechte poetsvrouw ben, want meestal bestaat mijn routine in wekelijks een paar keer stofzuigen en één keer per week een grondige kuis met dweilen, stof afdoen en alles wat erbij komt. Met twee dieren in huis (een kater van twee jaar en een kersverse puppy) -en eigenlijk ook met kinderen in huis- is het nodig om zo min mogelijk chemische stoffen in huis te hebben. Zo is H2O at home een ideaal alternatief om op een ecologische manier het huis schoon te houden.Alles ontsmetter
Deze alles ontsmetter ruikt naar munt en is ideaal om verschillende oppervlakten te ontvetten. Zelf gebruikte ik hem graag in combinatie met de microvezel spons zodat er niet enkel ontsmet wordt, maar ook vuilere delen loskomen. Gezien het product voor 99% plantaardig is, is hij ook geschikt voor het schoonmaken van keukengerei mits het voor gebruik nog even wordt afgespoeld. Dit product gaat mee doorheen het hele huis; van keuken tot badkamer.

Als het product uit is bewaar je de fles om hem opnieuw te vullen. Hierdoor wordt er zo weinig mogelijk afval en verpakking gecreëerd wat ecologisch is.


Afwasmiddel sinaasappel & marjolein
Dit afwasmiddel doet wat een afwasmiddel moet doen: zorgen voor een propere vaat, maar dan op een ecologische manier. Ik heb het al vaak in gebruik genomen en nog steeds lijkt er nog niets uit de fles te zijn.


Microvezel spons
Deze spons dient om de afwas te doen en heeft twee kantjes: één die schuurt en één die absorbeert. Gezien het zo fijn werkt, zag het meer delen uit het huis... Zo poetste ik het badkamermeubel, bureau en de salontafel ermee (in combinatie met de allesreiniger) waardoor vuil wordt verwijderd zonder krassen te maken. De spons onderhoud je door hem goed te spoelen en te laten drogen na elk gebruik. Ook de wasmachine is een mogelijkheid mits het gebruik van een linnenzakje en niet hoger dan 40°C wassen.


Picot bezem
De rubberen pinnetjes zorgen voor elektrostatische krachten waardoor stof zomaar wordt aangetrokken. Niet enkel stof, maar ook dierenharen, confetti, kruimels... worden meteen opgezogen. Het verstellen kan tot 1,60cm zodat personen van alle groottes er comfortabel mee weg kunnen. De bezem zag vooral licht in de keuken gezien er dagelijks wel iets van voedsel de grond raakt. Makkelijk en snel waarbij ik achteraf met de handstofzuiger alles opzoog. Schoonmaken kan makkelijk door te spoelen met water.


Ik ben echt super tevreden van deze producten en ben blij dat ik ze mocht ontdekken van H2O. Dit review heeft dan wel heel lang tijd in beslag genomen, maar eigenlijk had ik daar een goede reden voor. Producten die zo diep in mijn dagelijkse routine gebakken zijn, vergeet ik gewoonweg te vermelden. Ze zijn zo fijn en zo doodnormaal, dat ik het gewoonweg vergeet. Maar hé... beter laat dan nooit. Zowel mijn dierenvriendjes als hun baasje zijn heel blij met zo'n fris huisje.

Alles ontsmetter - € 11,90-
Afwasmiddel sinaasappel en marjolein - € 11,90-
Microvezel spons - € 4,30-
Picot bezem € 47,00