Hoe hard zijn jullie al aan het krabben in het haar bij het zoeken van een leuk cadeau? Niet getreurd, want intussen staat de site al vol met leuke gift ideetjes (en er komen er nog veel meer aan). Zo is deze stadskaart iets wat al jaren op het verlanglijstje staat, maar waar we nooit aan toe kwamen eentje te bestellen. Leuk om te geven en om te krijgen, dus!


Mapiful heeft een eenvoudig concept: je kiest een plaats uit, kiest de uitstraling, grootte en zij doen de rest. Zo kan je een kaart bestellen van een plaats die heel bijzonder voor je was, een favoriete stad, een reis die je erg bijblijft of gewoon de plaats waar je woont. 

Zelf koos ik voor het formaat 50x70 (wat best al een groot formaat is) waar makkelijk lijsten voor te vinden zijn. Het was even ploeteren door de verschillende lay-outs; iets kiezen met mijn vriend is niet altijd makkelijk gezien onze smaken erg verschillen; maar na een avondje kibbelen waren we erover uit: eentje met kleur en met onze eigen stad. Dat het eentje van de eigen stad zou worden, stond eigenlijk al langer vast, want dat wilden we al heel lang in huis halen. Door de dorps-, stads-,... naam op de site te plaatsen krijg je meteen een overzicht van die plaats. Je kan vlot in- of uitzoomen om zo tot het meest favoriete resultaat te komen. 


De poster kwam aan in een kartonnen koker. Het is wel zo dat de koker een flinke deuk had gekregen tijdens de verzending, maar gelukkig heeft het niet al te veel schade opgelopen. Het is leuk om de koker in te pakken en zo cadeau te doen, maar zelf staken we hem in een lijst. Deze kocht ik bij de standaard lijsten tijdens een bezoekje aan Ikea.


Eigenlijk staat de lijst in de woonkamer, maar om foto's te schieten plaatste ik hem even in mijn creatieve kamertje. Daar is het licht iets beter en kan je de kaart goed bekijken. Dit cadeau is iets waarvan ik veel mensen hoor zeggen: "Oh, dat is iets wat ik ook nog zou willen." en dat was bij ons ook zeker het geval. Leuk om de verschillende rivieren te bekijken, plaatsen, onze woonplaats en meer te spotten. Een trotse Kortrijkzaan kan zich echt uren verliezen op zo'n kaart. Ik kan enkel maar geloven dat een favoriete reisbestemming op een kaart net hetzelfde zou teweeg brengen.

Ik liet al weten dat er tijdens Black Friday al interessante kortingen waren op de website en deze lopen lekker verder tijdens de kerstperiode. Zo is er een 'Christmas Family offer: drie kopen en 25% korting'. Ook interessant is dat er geen verzendingskosten worden gerekend tijdens het uitchecken. 

50x70cm - Portrait Kortrijk - $59.00