Ho ho ho! Kaartjes zijn leuk om te krijgen, maar nog leuker om te geven. Elk jaar doen we ongeveer hetzelfde met onze kaarten: op de vensterbank zetten, aan een lang lint hangen... maar dit jaar was het wel tijd voor iets nieuws. Deze DIY is heel makkelijk om te maken en zorgt ervoor dat je de kerstkaarten op een hele originele manier kunt tentoon stellen.
Benodigdheden
Lang stuk stof, oude juttezak of iets anders
Touwen (allerlei soorten)
Lat
Schaar
Naald en draad
Karton
Voor versiering: dik touw, lijmpistool, Posca pennen...


Stap 1 - Knip de jute of stof in de gewenste vorm. Je kan hier kiezen voor de vorm van een ster, kerstboom of iets anders. Zelf gingen we voor een lang, smal stuk.

Stap 2 - Rol het touw uit zodat het iets langer is dan het stuk jutte. Hierdoor kan je de kaarthouder later nog ophangen.

Stap 3 - Meet vanaf welk punt je wilt beginnen met het touw. Zelf zorgden we ervoor dat er een horizontale kaart in past.


Stap 4 - Gezien een dunnere stof kan plooien is het aangeraden om aan de achterkant te verstevigen. Zo blijft de kaarthouder mooi haar vorm behouden.


Stap 5 - Naai de stukken touw om de paar centimeter vast. Zelf gebruikten we een afstand van 10 cm zodat er ook nog kaarten tussen het touw konden gestoken worden.

Stap 6 - Versier naar eigen smaak. Bevestigen kan door naaien of plakken met een lijmpistool.

Tip - Pomponnetjes zijn makkelijk om te maken en zorgen meteen voor een vrolijke toets op een werkje.

Tip - Bovenaan de kaarthouder kan je nog een leuke kerstige quote of kerstig woord plaatsen door middel van Posca pennen, karton, kerstballen, slingers, enzovoort. Zelf maakten we een woord met touw.


Dat we veel kaartjes mogen ontvangen en versturen deze kerst om elkaar de mooiste wensen te geven. Veel succes met deze DIY!

Hoe stel jij jouw kerstkaarten tentoon?