Het zonnetje liet zich extreem veel zien afgelopen dagen, dus is het geen slecht idee om zonneproducten in te slaan. Zelf ben ik met mijn witte velletje heel teer om te verbranden, zit nooit heel lang in de felle zon (ik ben die vreemde eend die per se in de schaduw moet zitten) en smeer ik mij voldoende in, dus check check check mijn 3 nieuwe Nivea producten en vijf mini tips om veilig te zonnen.


5 tips voor het (veilig) smeren van zonnecrème
1. Smeer rijkelijk - Te weinig smeren helpt de factor naar beneden, dus wees niet zuinig met zonneproducten.
2. Smeer regelmatig - Het is aangeraden om elke 2 uur opnieuw te smeren. Mocht je intussen gezwommen hebben, mag je daarna ook nog eens aanbrengen.
3. Pas de zonnecrème aan volgens je huidtype - Een blekere huid verbrandt sneller dan een donkere, dus pas de factor daarop aan.
4. Draag beschermende kledij - Zonne- bril, -hoed, lichte kledij, felle kledij (weerkaatst de zon)... helpen het zonnen aangenaam maken. Hydrateer jezelf en de huid tussendoor voldoende door veel water te drinken.
5. Zoek op tijd schaduw op - Zonnekloppers zullen het oneens zijn, maar te lang in de zon zorgt voor blijvende schade aan de huid. Zoek dus op tijd een schaduwplekje op.

Protect & dry touch invisible
Deze sun spray heeft een factor van 30 en trekt makkelijk in de huid door de waterige substantie. Fijn verfrissend om aan te brengen, trekt makkelijk/snel in en is niet te zien op de huid.Protect & dry touch non-greasy
Dit product is het best te vergelijken met een 'gewone' zonnecrème zoals we die meestal kennen. Een witte substantie, maar wel eentje die niet plakkerig aanvoelt na het aanbrengen. Het is ook nodig om even de tijd te nemen en goed uit te smeren (crème handjes tot gevolg), maar daarna verdwijnt het product al snel in de huid (zonder witte waas).


Protect & dry touch refreshing
Dit product is een spuitbus die de zonnecrème meteen makkelijk verdeelt zonder de handen vuil te maken. Het is nodig om de spuitbus ongeveer 40 cm van de huid te houden zodat het makkelijk en snel intrekt, want breng je het te dicht aan moet je het nog even uitsmeren. Daarnaast is het product ook nog eens verfrissend na het aanbrengen.


Alle producten uit deze lijn hebben een lichte & niet vette formule. De zonnecrème trekt meteen in na aanbrengen in de huid en laat geen witte waas achter. Ook na het aanbrengen is het geen probleem om jezelf even te verfrissen met een verstuiver, duik in het zwembad of als je lekker(?) lang volop zweet. Ik kan er alvast veilig tegenaan. Jullie ook?

Nivea
Nivea dry touch - € 16,79- (30 hoog)
Nivea crème gel - € 15,99- (30 hoog)
Nivea refreshing - € 17,59- (50 hoog)