Personen die mijn website op de voet volgen, weten dat ik intussen volledig ben overgestapt op flessenvoeding i.p.v. borstvoeding. Dit was volledig in samenspraak met de vroedvrouw, dus moesten we op zoek gaan naar gepaste flesjes waar Anne-Marie baat zou bij hebben. We gingen voor een starter set, fopspeen schoonmaakdoekjes en sterilisator voor in de magnetron van Difrax; dus leek het ons na een grote maand gebruik hoog tijd om onze ervaring met het merk te delen.
Over Difrax - Al sinds 1967 werden er babyproducten gecreëerd door het merk. Het begon bij katoenen wattenstaafjes en babyrammellaars, maar de toekomst bracht extra moois met zich mee. Dochter Vivienne nam het roer over in 1999 en wilde nog betere babyproducten creëren en kansen om uit te groeien in het buitenland. Het merk staat bekend om constante productontwikkeling met oog op verbetering.

Starterset pasgeborenen
Anne-Marie is op zich een makkelijke baby om melk te drinken. Het probleem met borstvoeding lag niet bij haar, want ze legt heel makkelijk aan. Ook de overstap naar flesjes ging vlot en het leek haar niet eens te boeien welke speen er op de fles zat, zolang er maar vlot melk doorheen gulpte. De zoektocht werd snel gestaakt en we konden 100% aan de slag met de Difrax flesjes die we gekozen hadden. De startset was ideaal als basis en bevat twee grote flessen van max 250 ml, 1 kleine fles van max 170 ml, een schoonmaakborstel en extra flessenspeentjes (medium) om op de flessen te gebruiken.


De flessen zijn mega makkelijk te onderhouden. Zo kan je alles los schroeven om alles makkelijk schoon te maken. Ze mogen met de hand afgewassen worden, kunnen in de vaatmachine en in de sterilisator waar je zo meer over leest. Deze set bevat een schoonmaakborstel, maar eigenlijk heb ik deze niet vaak gebruikt, want ook met een sponsje lukte het ook prima.


De vorm van de flessen valt meteen op. De S-babyfles is zo ontworpen dat buikpijn en krampjes verminderen zodat de baby comfortabel kan drinken. Je kan je kindje met de Anti-Colic S-fles voeden in dezelfde positie als dat je borstvoeding geeft waarbij het hoofd van het kindje iets omhoog wordt gehouden terwijl de fles in de juiste hoek blijft staan. ( horizontaal). Doordat de fles een S vorm heeft, blijft de flessenspeen altijd gevuld met melk zodat je kindje geen lucht mee zuigt. Ook zit er een speciaal anti colic ventiel in de bodem van de fles. Dat ventiel zorgt er voor dat er lucht via de achterkant van de fles wordt aangezogen waardoor de flessenspeen niet vacuüm zuigt. De lucht blijft ook achter in de fles zodat dit niet mengt met de voeding en daardoor alle voedingswaarde en vitamine C,A en E behouden blijven in de melk.

Buikkrampen hebben we tijdens het testen niet ervaren, maar wel een terugkerend boer-probleem. De fles houdt de meeste lucht weg, maar door de (altijd) hevige honger van ons kleine meisje, kwam er altijd wat lucht mee. Hierdoor doet ze vaak heel lang over een boertje waardoor ze een tijdje ongemakkelijk kwettert voordat ze ervan verlost is. Het is de bedoeling dat je de bodem van de Anti-Colic S-fles gewoon “hand vast” dicht draait en niet extreem aandraaien of te los zet. Dan kan het ventiel optimaal zijn werk doen en trekt de fles geen vacuüm. Nog een aandachtspuntje voor personen die met melkpoeder werken is de smalle hals en dan vooral de licht gebogen hoek waarin de hals van de fles staat. De hals maat is universeel dus niet smaller dan andere flessen. Maar omdat de hals ook in een lichte hoek staat is het soms even mikken om het juiste aantal schepjes erin te krijgen en vaak verlies ik wat poeder bij het maken van het flesje. Een handigheidje kan zijn om de melkpoeder via een melkpoederdoosje in de fles te doen zodat je niet knoeit of via de achterkant van de fles omdat deze veel breder is en een rechte stand heeft. Verder ligt de fles heel makkelijk in de hand en het aantal afgebeelde ml zorgt ervoor dat je goed kunt kijken hoeveel je kindje binnen heeft. Zoals jullie kunnen zien op volgende foto's geniet Anne-Marie van het flesje en ligt ze er heel ontspannen bij - mama ook trouwens. Tijdens het begin van de test was ze ongeveer een viertal weken en intussen doet ze al een hele poos (met veel smaak) mee.


Fopspeen schoonmaakdoekjes
Zoals eerder vermeld heeft ons kindje een grote zuigreflex, dus heeft ze vaak nood aan een speentje. Vooral om een periode tussen de voedingen te overbruggen en om in slaap te vallen heeft ze er grote nood aan. Een fopspeen proper houden kan door het onder te kraan te houden, maar zelf maak ik het nog eens extra net door deze schoonmaakdoekjes. Dat doe ik niet elke dag, maar om de paar dagen, wat net iets hygiënischer is.

Tip - Maak een speentje nooit proper door het in je eigen mond te stoppen. Er zitten heel wat bacteriën in een mond, dus geef je deze door aan je kindje. Spoel het af onder de kraan of gebruik speciale schoonmaakdoekjes.


Magnetron sterilisator
De eerste flesjes steriliseerde ik door een pot water op het vuur te zetten en het op kookpunt te brengen. Dat nam wat tijd in beslag, dus was ik ontzettend blij om deze erbij te krijgen. In totaal kunnen er vier flesjes in de sterilisator. Vooraf vertelde ik dat je alles kunt losschroeven en dit handige ding kan alle onderdelen netjes een plaats geven. Je kan er zelfs de borstpomp mee steriliseren.


Vooraf is het slim om goed te kijken of deze sterilisator in de microgolf past, want hij is best groot. Als je daar zeker van bent, kan je aan de slag. Nadat ik de flesjes goed afspoelde of door een sopje liet gaan, zette ik ze erin. Bij het gebruik doe je eerst wat water in het compartiment (tot aan het streepje) en plaats je het afdruiprek terug. Sluit het deksel, zet de magnetron op 800 wat en laat het 5 minuten zijn werk doen. Voila, easy peasy!

Tip - In de bijsluiter( ook te vinden op de Difrax website) staan nog meer standen magnetron vermogen(watt) met bijbehorende minuten als jouw magnetron geen 800 watt vermogen heeft.

Tip - Gebruik de flesjes niet meteen opnieuw na het steriliseren, want ze zijn ontzettend warm. Even laten afkoelen is de boodschap.


En of dat we blij zijn met deze nieuwe producten van Difrax; Anne-Marie stapte vlot over naar de handige S-flessen. Wat ik vooral fijn vond is het makkelijk onderhouden van de flessen doordat alles makkelijk los te schroeven is en dit was in combinatie met de sterilisator die in vijf minuten alles hygiënisch krijgt perfect. Zeer grote fan geworden van het merk en ik geloof dat ons kindje er hetzelfde van denkt. Ze drinkt haar melk met veel smaak op wat mij als mama alleen maar gelukkig maakt.

Starterset pasgeborenen
Fopspeen schoonmaakdoekjes
Magnetron sterilisator