Intussen zijn we vier agenda's, dus vier jaar, verder. Bullet journals zijn hip, maar voor mij persoonlijk iets te veel werk om doorheen het jaar bij te houden. Wat ik wel doe is een paar avonden in een bepaalde week (ook al is het maar een half uurtje) neer gaan zitten om verder te werken aan een jaaragenda. Zo maakte ik al een agenda met aquarellen, tekeningen, stempels en meer. Ik hoop jullie stiekem aan te steken om gezellig mee te doen.


Het leuke aan het zelf maken van een agenda is dat je de volledige kiesvrijheid hebt over wat je erin plaatst. Zelf ga ik vooral voor het broodnodige; niet te veel extra's... zodat ik in een oogopslag zie wat er in een week te beleven valt. Elke pagina die je open vouwt bevat een volledige week (ook het weekend) met activiteiten en bepaalde kleurencodes. Doorheen de agenda houd ik een paar pagina's blanco voor leuke toevoegingen zoals foto's, tekenmogelijkheden en meer... De boekjes die ik gebruik als agenda koop ik altijd bij AVA en hebben een klein pocket formaat met stevig papier. Volgende pagina's komen er altijd in aan bod:

1. Index
     Feestdagen
     Vakantie
     Werk
     Blog/event
     Petoetje/mini-me
     🎉 JARIGEN
     * GEPLAND ARTIKEL
2. Voorpagina
3. Logins (lijst met logins voor het werk)
4. Telefoon (telefoon nummers)
5. Start eerste week van maandag tot zondag
    ...
6. Start nieuw jaar: blad met goals voor dat jaar
7. Notities

Bullet journal stickers & stempels
Bullet journal spulletjes zijn niet moeilijk om te vinden. Heel wat papierwarenwinkels verkopen ze, maar ook goedkopere winkels hebben heel wat in de schappen. Zo kocht ik volgende bullet journal stempels en stickers bij Action. Hierdoor werd het thema van mijn agenda 'old school' vol met stempels en polaroid foto's. Ook hield ik hier en daar een pagina vrij om een bepaald onderwerp te doodlen/tekenen en om self care puntjes op te schrijven (welke kleine momentjes maakten mij gelukkig) om die dan mee te nemen naar het volgende jaar.


"Ingevulde" pagina - Activiteiten nog niet geplaatst wegens privacy

Stiften en stickers
Nog een agenda, de agenda die ik het jaar na die met stempels maakte, bevat washi tape, stickers en stiften. De toon van het thema werd gezet door de gekozen stickers, want deze hebben een soort aquarelachtige vibe met blauw en dieren uit het bos. Hierdoor werd het een soort winter-wonderland-forest vibe. Gezien brons meerdere keren voor kwam in de agenda besloot ik deze keer ook de buitenste bladzijden goud te maken. Alle spulletjes hiervoor vond ik ook bij Action.




Een klusje, maar wel eentje waarbij ik elk jaar opnieuw verlang tot ik een nieuwe mag beginnen. Het ontspant, doet de geest creatief denken en dan heb je er nog eens een jaar van plezier van.

Happy DIYing!