Ik weet nog jaren terug hoe enthousiast we waren met het eerste Urban Decay NAKED palette dat op de markt kwam. Een palette vol met naturelle kleuren dat heel vernieuwend was gezien er geen enkele zoals die werd uitgebracht. Intussen kwam het merk op de markt met het ene toppertje na de andere en ik ben ervan overtuigd dat deze Ultraviolet niet moet onderdoen voor de vorige paletten.


Moondust glitter liquid
Deze highlighter is er eentje in vloeibare vorm en bevat zeer kleine duochrome glitters waardoor je een intense glans krijgt. Het product brengt makkelijk aan en kan zeer wijd uitgewreven worden. Met enkele druppels kom je al een heel eind ver, dus vooraf raad ik aan om het eens uit te proberen op de arm en daarna pas op het gezicht. Het product droogt heel snel op waardoor het muurvast blijft zitten en zelfs waterbestendig werkt (ideaal voor zomerse zweetdagen). Om het nog langer te doen zitten kan je het afwerken met een setting spray van Urban Decay waar ik eerder al een review over schreef.


Ik bracht een beetje product aan met mijn vingertoppen en werkte heel voorzichtig, want dit product werkt best intens. Ben je meer van de naturelle uitstraling, dan raad ik aan om een mini beetje product aan te brengen op de achterkant van de hand, licht erdoor te gaan met een kwast om daarna pas aan te brengen op het gezicht.


Ultraviolet palette
Intussen ben ik de tel kwijt hoeveel NAKED paletten er ondertussen zijn. Deze variant heeft 12 kleuren die zowel natuurlijke als intens paarse tinten bevat. Daarvan zijn er 3 metallic, 1 satijn, 4 shimmer en 4 mat. Naast de kleuren bevat het palette ook nog een vegan dubbelzijdige oogschaduwkwast die heel zacht is in gebruik en de pigmenten makkelijk met elkaar blendt/randjes vervaagt. Voordat je de oogschaduw gebruikt, raad ik aan om vooraf een Urban decay primer potion te gebruiken. Hierdoor blijven de kleuren langer zitten, blendt het makkelijker en komen de kleuren nog intenser tot hun recht.


Moondust lip eclipse
Twee gewaagde kleuren lipstick die makkelijk aanbrengen en een look meteen een heel bijzondere uitstraling geven. Het product bevat hydraterende cacaoboter, gecombineerd met jojoba en avocado olie, die de lippen voeden en tegelijk verzachten. Ideaal voor personen die van een gedurfde parelmoerachtige kleur houden en toch de natuurlijke kleur van de lippen door het kleurtje zien schijnen. Zelf heb ik de kleuren Nova (goud) en Retrograde (paars) in mijn bezit.

Tip - Ideaal voor een feestje of festival!


Wat een geslaagde (en gewaagde) collectie. De moondust producten zijn uniek in hun soort en laten een intense kleur achter. Zo zijn de liquid highlighters goed gepigmenteerd, maar moet er met een lichte hand gewerkt worden als je liever een naturel resultaat ziet. Hetzelfde geldt voor de sheer lipsticks die een bijzondere blauwe of gouden glans op de lippen zetten. Met het oogschaduw palette kan weer meerdere kanten op gegaan worden. Zo is er een deel naturel en een deel gedurfd paars waardoor er heel wat looks uit kunnen ontstaan. Alweer in de roos, Urban Decay Cosmetics, want het merk blijft verrassen.

Moondust glitter liquid (face and body illuminizer) - € 29,00-
Urban Decay Naked ultraviolet palette - € 54,90-
Moondust lip eclipse - € 22,95-