Vooraf kon ik het al weten: als liefhebber van beautyproducten ben ik ook erg bezig met kinderverzorging. Zo probeerde ik al heel wat merken uit op Anne-Marie haar babyhuidje (ze geniet van warme baden, ingesmeerd worden met crèmes...) dus was ik ook benieuwd naar de producten van Nivea Baby. 


Fysiologisch serum
Dit product werd ontwikkeld in samenwerking met dermatologen en kinderartsen. Daardoor is het huidvriendelijk en klinisch goedgekeurd. Tijdens de koudere maanden hebben kinderen nogal vaak last van snotneuzen. Ook onze dochter heeft er een enorme last van, dus hadden we al het een en ander uitgeprobeerd om haar te verlossen van dit kwaaltje. Dit product zorgt ervoor dat nasale afscheiding gemakkelijker kan wegvloeien waardoor het kindje weer vrij kan ademen. Toch paste ik goed op voor gebruik (het gaat immers over een zeer jong (en klein) neusje), dus las ik vooraf goed de bijsluiter. Na het openen van heen tube kan het nog 24u lang gebruikt worden. Je brengt het aan op een watje om de ogen en neus voorzichtig te reinigen. Bij hardnekkig snot (jullie begrijpen me wel) kan je een drietal druppels voorzichtig in de neus brengen om het daarna voorzichtig weg te vegen met een zakdoek.


Happy bath
En of we gelukkig worden van een badje met onze dochter. Echt genieten van het warme water en het us-time momentje met een badproduct dat zowel in het bad kan als het haar ermee reinigt. De ingrediënten in dit product zijn geselecteerd voor een delicate babyhuid, bevatten geen alkali zeep, hebben een huidvriendelijke ph-waarde en zorgen voor geen (of toch weinig) allergische reacties.

Liniment
Na het baden doe ik altijd een verse pamper aan om daarna fris richting bed te gaan. Af en toe (niet altijd) doe ik nog een crème op de billetjes van onze dochter. Deze crème is op basis van zuivere olijfolie wat een beschermend laagje aanbrengt zodat irritaties wegblijven door het schuren van de luier. Fijn aan dit product is dat het naast het lekkere geurtje ook makkelijk uitwrijft. Dit is best een grote pompfles van 450ml  waarmee ik nog een hele tijd verder kan, maar ik standaard in de badkamer plaats.


Soft verzorgingscrème
Stiekem wil ik deze ook graag aanbrengen op mijzelf... Dit product bevat 0% parabenen, kleurstof en is alcoholvrij. Na het nemen van een douche of bad smeer ik ons kleintje in met dit product. Hierdoor wordt haar huidje extra gehydrateerd en beschermd.

Crème voor de luierwissel (beschermende zinkzalf)
Nog eentje om de billetjes te verzorgen. Deze heeft een heel zachte structuur en heeft een knijptubeformaat van 100ml dat makkelijk is om mee te nemen in de luiertas. Ook deze voorkomt rode en geïrriteerde babybillen en zorgt voor een barrière die billetjes droog houden. Dit product bevat panthenol.


Fysiologisch serum - € 5,99-
Happy bath - € 7,37-
Liniment - €?
Soft verzorgingscrème - € 3,59-
Crème voor de luierwissel (beschermende zinkzalf) - € 5,52-