Vanuit ons kot is het mogelijk om vanalles te bestellen, maar als DIY'er pak ik het toch net liever iets creatiever aan. Zo kreeg ik laatst deze VC-500W Colour label printer in handen waarmee je makkelijk foto's kunt editen, afdrukken en plakken op alles wat je lief is. Wat je ermee kunt doen is oneindig: labelen, agenda's pimpen, uitnodigingen maken... en cadeautjes creëren!


Zelf kinderen kunnen aan de slag met deze printer. Het concept is eenvoudig: je neemt de mini printer bij de hand, plaatst een cartridge in de printer en start met editen. Vooraf is het nodig om de applicatie van Brother te installeren. Hiermee verbind je de telefoon met de printer en kan je makkelijk vanop een kleine afstand foto's editen en meteen laten afdrukken. Eigenlijk kan elk gezinslid de telefoon eraan koppelen zodat iedereen een labeltje kan afdrukken als dat nodig is. Ook hier zijn de keuzes heel groot: van foto's tot tekst naar achtergronden... Dat hoef je niet ter plekke te doen, want vooraf kan je leuke dingen maken die dan in de bibliotheek van de applicatie komen te staan. Dan is het mogelijk om nadien verder aan te passen of af te drukken.


Stap 1 - Neem een item dat je cadeau wilt doen
Stap 2 - Haal de etiketten van het voorwerp en maak het oppervlak vetvrij.
Stap 3 - Maak een leuk label. Ga helemaal los met foto's, tekstjes, achtergronden, kleuren...
Stap 4 - Druk het label af en kleef het op het item

Voor de gezellige personen
Je koopt een kaarsje; of je kan zelf een kaarsje maken; en haalt er de voorgedrukte tekst vanaf met wat warm water en zeep. Je maakt het glas vetvrij en voila... een mooi canvas om een eigen gemaakt ontwerp op te kleven.


Dit kaarsje is bedoeld voor mamie (de oma van ons dochtertje). Geeft meteen wat gezelligheid in huis en gezien ze heel erg houdt van foto's een extra leuk cadeau.


Voor beauty liefhebbers
Meestal kan je iemand goed verrassen met wat verzorgingsproducten, maar stel dat die producten gepersonaliseerd zijn met een leuke quote, een bijzondere naam of een foto. Ook hier is het nodig om alle vooraf gedrukte dingen eraf te halen.

Tip: Je haalt de etiketten van The Body Shop producten er heel makkelijk af. Laat wel de ingrediëntenlijst aan de achterkant hangen.


Voor grote en kleine scheetjes
Meteen helemaal in thema van 't moment. Onder de kerstboom hoort elk jaar wel een fout cadeau. Deze is niet alleen fout, maar ook nog eens handig om te krijgen. De tekst "Vanwege uw scheetje", maakt de wc-rol helemaal af.


Voor de snoepers
Een doos vol snoep of een doos met koekjes? Deze koekendoos werd gepersonaliseerd met een quote die ik op het internet vond en nog eens aangevuld met mijn eigen naam.


Voor de inpakkers
Natuurlijk kan je gewoon een cadeau kopen, dat leuk inpakken en bovenaan een eigen gemaakt label op de verpakking kleven. Zo weet je heel goed voor wie het pakje bedoeld is door er een naam, foto, hint... op te kleven.


Alweer een leuke manier om creatieve cadeau's te bedenken. En stiekem ook eentje waarmee ik zo snel resultaat had, dat de cadeautjes elkaar snel opvolgden. Zelf zit ik nog boordevol ideetjes voor het creëren van presentjes en ik hoop jullie net zo enthousiast gemaakt te hebben als ik. Ook heb ik goed nieuws over de label printer want momenteel loopt er een discount van -33% tot en met 30 november. Hiermee is hij € 133 i.p.v. €199. 

Of gaan we niet voor het zelf maken van cadeautjes of doen we deze simpelweg cadeau dankzij de leuke korting?