Als juffrouw krijg ik af en toe de vraag hoe het komt dat hun kindje beter opruimt op school dan thuis. Wel... Geen eenvoudige vraag, want volgens mij ligt het aan de routine, opruimlied (ja... het bestaat) en groepsgeest. Wie begint met opruimen, steekt de andere aan om hetzelfde te doen. Helaas werkte ons kleintje niet helemaal mee met deze gedachte.


Hoe leuker de manier van opbergen, hoe leuker (en sneller) het opruimen gaat. Duidelijkheid is hierbij de sleutel, maar gezien onze dochter nog net iets te klein is (lees: erg klein), is het vooral mama die de handen uit de mouwen stak. Bij HEMA vond ik een speelse set van drie kartonnen dozen met wasbeertjes, plusjes en een effen grijze doos. Deze dozen passen goed in elkaar en kunnen gestapeld worden.


Zo klein, maar speelgoed heeft ze niet tekort. In haar park in de living heeft ze al wat speelgoed liggen, maar dat wissel ik af door iets weg te nemen en iets nieuws in de plaats te leggen. Zo heeft ze altijd wel iets interessants om te ontdekken dat ze vooraf nog niet kende (of waarvan ze niet meer wist dat ze het had). De dozen werden gevuld met de kleinste prulletjes die in haar grote speelgoed bak lagen zodat er wat meer bos door de bomen kwam. En... het ziet er een pak leuker uit dan voordien! Deze dozen zijn heel stevig en zijn ook te verkrijgen met andere speelse printjes.


Kartonnen dozen - wasbeer 3 stuks - € 9-