Af en toe bekijk ik eens de statistieken van de website en hetzelfde artikel dat maandelijks terugkwam (nu al twee jaar lang) is dat van een Action make-up review. Gezien het al van een tijd terug dateert, leek het mij een leuk idee om het nog eens opnieuw te doen. Het assortiment make-up van het huismerk MAX & MORE werd vernieuwd, dus werd tijd om die eens onder de loep te nemen.


De verpakking van de make-up is heel simpel: een kartonnen doos errond en klaar. Met een mat zwarte achtergrond vrij basic en niet iets wat meteen in het oogveld springt als je rondkijkt in de Action. 

Heel veel keuze in oogschaduw was er niet toen ik langsing, maar deze quatro van 4 naturelle kleuren was er wel nog. Niet heel erg, want de kans is groot dat ik sowieso deze ging uitproberen. De kleuren in het palette zijn gelijkaardig, maar zijn net iets donkerder of bevatten meer shimmers dan de andere. Toen ik met een kwast in de oogschaduw ging, merkte ik op dat er niet veel kleur vanaf kwam. Ik gebruikte een oude truc uit het make-up boek: spray wat fixing spray op je kwast en ga opnieuw door de oogschaduw. Deze truc deed het meteen goed en al snel kwam er pigment vanaf. Het was wel nodig om de oogschaduw op te bouwen om een mooi resultaat te krijgen op de oogleden. Daarna nam ik een zachte kwast, ging ik in de droge oogschaduw en vervaagde ik de harde randen die ik eerder maakte door de fixing spray te gebruiken.


Eyeliner kan om een oogschaduw look af te maken, maar is niet per sé een must. Het liefst draag ik eyeliner met wat mascara op een doordeweekse dag, maar om het review ten goede te komen, deed ik eyeliner bovenop de ooglook. Meteen een mooie, diepzwarte en strakke lijn met deze liner. Gezien de punt zo dun is, kon ik ook hele dunne lijntjes trekken, dus deze was meteen een schot in de roos en een grote favoriet. Deze eyliner is wel niet waterproof en komt er makkelijk vanaf door zweet of regen. 


De verpakking mag dan wel saai zijn, de rosé huls van deze mascara maakt veel goed. De spoolie (kammetje) van de mascara is dik en bevat veel zachte plastic haartjes. Hierdoor worden de wimpers mooi gesepareerd terwijl ze de wimpers kleuren. Dit deed de mascara goed, zorgde voor een verdikking in de wimpers, maar dat was het dan ook. Door een tweede laagje aan te brengen, was ik al meer tevreden over het resultaat. Ik ben van plan deze mascara te gebruiken voor dagelijks gebruik, gezien het voor een naturelle toets zorgt (mits je bij 1 laagje blijft).


Alweer een naturel kleurtje blush dat voor gezond uitziende wangetjes zorgt. Deze gaf meteen goed pigment af (ook niet overdreven) toen ik het aanbracht met een dikke pluizige kwast.


Het enige product dat ik niet kon vinden was een lipstick van het merk MAX & MORE Cosmetics. Na even rond te neuzen nam ik een lipstick mee van het merk XOXO. Een rode lipstick, gezien de feestdagen die eraan komen, en een perfecte combo met de natuurlijke kleuren die ik eerder had gekozen. Toen ik de lipstick aanbracht, merkte ik meteen op dat er weinig kleur vanaf kwam. Ook na drie laagjes kon je nog steeds mijn lippen blijven zien, dus noem ik deze liever 'sheer'. Geen grote favoriet volgens mijn persoonlijke mening, want als ik een lipstick draag, heb ik het liefst veel pigment (en weinig moeite). Ook overleeft deze geen etentje, ook na de blottechniek (lippen even deppen op een tissue en daarna opnieuw aanbrengen).


Deze fixing spray toonde al eerder zijn kunsten tijdens het aanbrengen van de oogschaduw, maar ook na het aanbrengen van de make-up gebruikte ik deze nog eens. De spray wordt mooi verdeeld, voelt niet te nat aan en voelt heerlijk verfrissend aan op de huid na het aanbrengen. Doet zeker wat het moet doen en overleefde mijn oogschaduw techniek ook (met glans).


Alweer heel fijne make-up voor een extreem lage prijs. Het enige wat ik niet echt zou aanraden is de oogschaduw gezien ik daar moeite moest voor doen voor ik pigment kreeg. Een tip hierbij is om de fixing spray aan te schaffen als je interesse hebt in de oogschaduw, de kwast nat te maken met de spray en daarna met de oogschaduw aan de slag te gaan. Ook de lipstick was minder mijn ding gezien het niet echt een dekkend exemplaar is. Verder zijn de eyeliner, mascara, blush en fixing spray grote toppers en raad ik deze met plezier aan. Zo zie je maar dat prijs-kwaliteit niet altijd hand in hand gaat, want budget kan ook een meevaller zijn. Het assortiment van Max & More Cosmetics bevat nog veel meer kleurtjes en producten, dus snuister zeker even in het rek als je passeert.

Action
Max & More oogschaduw quattro - €0,99-
Max & More eyeliner - €0,99-
Max & More volumizing mascara - €1,39-
Max & More fixing/setting spray - € 1,49-
Max & More blush - € 0,95-