Droogbloemen kan je momenteel overal in bloemenwinkels vinden. Ze zijn makkelijk in onderhoud doordat ze niet vergaan en... zijn makkelijk om zelf te maken. Vorige lente maakte ik er een werkje van om heel wat bloemen te drogen, maar door de komst van ons dochtertje heb ik niet bepaald veel tijd gehad om er verder iets mee te doen. Tijd om daar verandering in te brengen.


We wilden voor de metie van Anne-Marie graag een extraatje geven voor de goede zorgen en wilden graag een gepersonaliseerd kaartje toevoegen. Mijn talent ligt zeker niet bij kalligrafie, dus gebruik ik graag google als grote voorbeeld door 'letters kalligrafie' in de zoekfunctie te drukken. Op basis daarvan maak ik meestal sierlijke letters (die nog veel oefening nodig hebben).

Benodigdheden
Stevig papier
Potlood
Schaar
Stift(en)
Droogbloemen

Stap 1 - Snijd het papier in de gewenste vorm. Ikzelf gebruikte een ander kaartje om over te tekenen en daarna uit te knippen.

Stap 2 - Neem een vorm en teken deze over op het papier. Dit voorbeeld toont een cirkel als basis.


Stap 3 - Schrijf een tekst, naam, quote... in het midden van de vorm (of op een andere plaats).

Stap 4 - Maak een selectie van de droogbloemen die je wilt gebruiken. Je kan ze vooraf al even schikken, maar kan ook lukraak eraan beginnen.


Stap 5 - Doe lijm op de vorm (kleine stukjes per keer) en kleef de bloemen op je kaartje.


Een project dat enorm rustgevend werkt en meteen een leuk persoonlijk resultaat geeft. Je kan dit kaartje verder inkleden met acrylverf, aquarellen, gouden letters, enzovoort. En... nu het lente wordt kunnen we weer volop bloemen drogen die een leven lang meegaan. Het enige wat je daarvoor nodig hebt zijn kranten en boeken (ter gewicht). Ook een leuk projectje om samen met de kids te doen!

Happy DIY'ing!