We begonnen met de inbakerslaapzak Piep van Puckababy en gebruikten na een tijd woordenschat als: "Neem jij even het Pucka'tje van de kleine?". Het werd een standaard iets om onze moeilijke slaper te laten indutten. Intussen zijn we heel wat maanden verder en waagden we ons aan de slaapzak waar iedereen altijd mega benieuwd over is: de 4 seizoenen slaapzak.  


Eén slaapzak waarmee je vier seizoenen door kunt, dat is wat deze slaapzak doet. In een ritsomdraai maak je de slaapzak klaar om een nieuw seizoen of weersverandering in te gaan. Ritsen en zo splitsen is zeker de boodschap van Puckababy. Het viel meteen op dat er goed werd nagedacht tijdens de maak van deze slaapzak, want elk hoekje wordt gebruikt en elk knoopje dient voor iets nieuws. Zo kan je de fluffy witte binnenzak er makkelijk uit halen door hem eraf te ritsen, draai je hem binnenstebuiten en kan je hem los van de (in mijn geval) beige slaapzak gebruiken. Alle ritsen zitten mooi weggeborgen zodat je kindje veilig in slaap kan vallen.

De slaapzak is te verkrijgen in allerlei soorten printjes. Zelf kozen we voor een vrij neutrale print met beige streepjes zodat we later na gebruik deze kunnen doorgeven aan zowel een meisje als jongen. We denken alvast vooruit, want door de kwalitatieve materialen waaruit deze slaapzak is gemaakt gaat hij zeker en vast nog jaren mee. Ik vergelijk graag met de Puckababy original Piep waarmee we begonnen, want deze ziet er nog altijd even nieuw uit als toen we hem voor het eerst uit de verpakking haalden (en we hebben hem echt véél gebruikt).


Winter - Met een buitenzak van 100% katoen, binnenzak van 50% teddy en 50% katoen en ingebouwde wantjes is ons slapertje meteen klaar voor de kille winterdagen. De wantjes zijn ideaal voor kinderen die altijd koude handjes hebben en/of wakker worden met ijsklompjes van handen (onze dochter is daar bijvoorbeeld eentje van). Door niets af te ritsen en de slaapzak helemaal te gebruiken is hij ideaal voor een kamertemperatuur van 16°C-18°C. Vooral de zachte binnenzak 50% teddy en 50% katoen zorgt voor die knusse warme toets om lekker warm in slaap te vallen tijdens de winter.

Herfst - In de herfst is het weer nogal wisselvallig. Het kan nog erg warm zijn, wisselt af met koudere regenvlagen. Hiervoor kan je de zachte binnenzak eruit halen en enkel je baby daarin laten slapen. Mocht het plots kouder worden dan draai je hem binnenstebuiten en doe je er de volledige laag boven. Mocht het warmer zijn, dan gebruik je de buitenste laag en rits je (indien nodig) de mouwen eraf.


Lente - Door de teddy binnenzak eruit te halen en enkel de katoenen buitenzak over te houden (zonder de mouwen eraf te ritsen) heb je de perfecte combinatie voor de lente. In de lente kan het nog wat fris zijn, maar begint het toch stilletjes aan wat warmer te worden. Deze is ideaal voor een kamertemperatuur van 20°C - 24°C.

Zomer - Wanneer de dikke fluffy witte laag eruit gehaald is en de armen eraf geritst zijn is de slaapzak klaar voor de zomer. Dit stofje is licht en ademend voor de warmere zomerdagen en werkt heel goed bij temperaturen onder de 24°C. Mocht het écht heel warm worden, raad ik wel aan om de baby zonder slaapzak te laten slapen. Zo merkte ik vorig jaar dat het bijvoorbeeld heel warm kon worden, waardoor extra stofjes niet echt nodig waren.


De vier seizoenen slaapzak kan gebruikt worden voor baby's van 6 maanden tot en met 2,5 jaar. Eentje waar we nog lang genieten van zullen hebben, dus, want momenteel staat hij op de kleinste stand voor onze dochter. De standen kunnen aangepast worden door de knopen achteraan de slaapzak aan te passen.


"Goedemiddag, wereld!", deze foto werd genomen nadat ze haar middagdutje deed, dus mogelijk ziet ze er nog wat moe uit. Anne-Marie komt altijd goedgezind uit haar slaapzak en het is telkens alsof je haar als een cadeautje eruit haalt - hihi. Ook het inslapen gaat vlotjes -mede omdat ze de laatste tijd makkelijk gaat slapen en erg moe is tegen haar bedtijd uur - dus wij zijn zeker en vast tevreden. Het is wel zo dat de slaapzak momenteel op zijn grootst is voor onze dochter (ze is nu 8 maanden en ze is klein van gestalte), maar gezien hij nog een tweetal jaar meegaat is er daardoor nog ruimte is om te groeien. Vooral aan haar armpjes merken we dat het nog wat te groot is gezien deze niet ingekort kunnen worden.


Ik merk door gesprekken met lezers dat ze vaak blijven twijfelen voor een aankoop van deze slaapzak door de prijs. Hij behoort zeker tot een duurdere prijscategorie, maar dan heb je wel een slaapzak die je het hele jaar door kunt gebruiken en die je kindje kan dragen tot 2,5 jaar (tot het naar school gaat). Een investering, maar wel eentje die veel oplevert. Ook de kwaliteit van de stof, ritsen, afwerking... is zo goed dat deze slaapzak makkelijk nog een aantal kindjes meegaat. Daarom net kozen we voor een neutrale print zodat zowel een jongetje als meisje er plezier aan zullen hebben. Ik kan deze slaapzak dan ook aan iedereen aanraden, want onze dochter slaapt er heel makkelijk en diep in. We zijn net als bij de Original Piep Puckababy slaapzak enorm tevreden.

Puckababy® Bag 4 Seasons - € 119,95-