Een metamorfose geven aan de ogen? Volgens Yves Rocher kan het! Ik besloot de proef even op de som te nemen, want wie wil er nu geen prachtige wimpers vol mascara om een ooglook af te werken.


Mascara Intense Métamorphose
Yves Rocher belooft met deze mascara dat de wimpers extreem voller, langer, meer krullen en 24 uur lang blijven zitten. Een hele hoop goede voornemens, dus dat maakt dit alles extra interessant. De formule van het product bestaat uit 88% ingrediënten van natuurlijke oorsprong (de natuurlijke toets van het merk was ik al goed gewend) en werd verrijkt met voedende Ricinusolie en zacht Korenbloemwater waardoor ook personen met gevoelige ogen of dragers van contactlenzen deze mascara kunnen gebruiken. De natuurlijk gebruikte houtskool maakt de kleur van de mascara pikzwart en dat zag ik meteen terugkomen op mijn eigen wimpers. Heel veel met het borsteltje overheen gaan, hoefde ik niet te doen, want na twee swipes hadden ze al een mooi laagje. Het borsteltje heeft een zandloperfiguur die de wimpers extra volume geven. Ik merkte wel op dat door een tweede laagje aan te brengen, pas echt volume en verlenging kwam opduiken.

Tip van Yves Rocher - Plaats het borsteltje van de mascara tegen de basis van de wimpers en ga met een lichte zigzagbeweging naar de toppen van de wimpers. Hierdoor wordt elk haartje goed aangepakt.


Waterproof mascara Intense Métamorphose
Deze mascara is zeer gelijkaardig in vorm en werking. Ik kreeg meteen pikzwarte wimpers, maar merkte wel op dat de substantie iets droger was dan het voorgaande exemplaar. Dezelfde ingrediënten komen terug en ook het plantaardige houtskool is dezelfde. Alleen kan je deze ook dragen tijdens een plensbui (regen of zwemplezier).

Tip van Yves Rocher - Breng een tweede laagje aan door het borsteltje van de aanzet naar de toppen van de wimpers te rollen. Druk lichtjes om de wimpers voor extra kleur.


Momenteel staan deze mascara's aan de helft van de prijs op de website van Yves Rocher. Beide exemplaren doen wat ze beloven: verlengen, verdikken en zwarter maken. Het feit dat er natuurlijke ingrediënten worden gebruikt en dat ook personen met gevoelige ogen en dragers van contactlenzen deze ook probleemloos kunnen gebruiken maakt mij alleen maar blij.

Mascara Intense Métamorphose - zwart - 25,90-
Waterproof mascara Intense Métamorphose - zwart - 25,90-