Een grote tuin is plezant om te hebben, maar brengt ook heel wat werk met zich mee. Hoe beter de gadgets, hoe eenvoudiger het werk, dus wisselden we onze snoeischaar en gewone schaar in voor twee professionele items van BLACK + DECKER. Tijd voor papa en mama om hun werkschoenen aan te trekken, want werken in de tuin is een klusje dat gezellig samen wordt aangepakt.


De 18v lithium lijn bevat heel wat handige tools en zelf doen we er vandaag twee uit de doeken die heel handig zijn voor het proper zetten van de tuin. Meestal een werkje waar heel wat personen tegenop kijken, dus proberen we er een gezinswerkje van te maken. Het is gezellig, het gaat sneller... en deze tools zijn ideaal voor zowel man als vrouw. Handjes uit de mouwen en werkschoenen aan; start!

18V 25cm POWERCONNECT AFS Grass Strimmer
Onze tuin zit vol met kasseien boorden. Deze boorden zijn ideaal om met een grasmachine over te rollen zodat de planten ernaast niet worden beschadigd en er een mooie afbakening tussen gras en groen ontstaat. Tijdens de winter worden de boorden overwoekerd met mos, gras, aarde en heel wat vuiligheid waardoor we tijdens de lente er een werkje van maken om deze boorden weer proper te zetten. De grastrimmer van BLACK + DECKER is daar echt ideaal voor, want in no time is het klusje geklaard. De grastrimmer is er eentje zonder een kabel waardoor je veel vrijheid hebt en overal goed bij kunt. Met onze extreem grote tuin is dat een grote meevaller, want wij konden probleemloos tot helemaal achterin blijven werken. De lithium-ion batterij kan probleemloos bij andere tools van de 18v lithium Black & Decker lijn gebruikt worden.


Om de grastrimmer in werking te zetten is het nodig om een dubbele bediening in te drukken. Een veilig iets waardoor je nooit zomaar het toestel kunt aanzetten en per ongeluk je kan bezeren. Het toestel kan je aangenaam vasthouden door het handvat met de ene hand vast te houden (en daarmee de beveiliging in te drukken) en nog een handvat om het toestel makkelijk heen- en weer te bewegen. Het grootste pluspunt (voor mij persoonlijk) is dat de grastrimmer heel licht is en daardoor aangenaam is in werking. Geen gesleur, maar licht, eenvoudig en makkelijk.

Ook een handig iets is dat je het blad van de kop kunt draaien waardoor je het in elke richting kunt draaien waardoor lastige plaatsen aangepakt worden (zonder jezelf in manoeuvres te wringen). Het gras/mos zelf wordt getrimd door middel van een koord die door hard te draaien alles een kopje kleiner maakt. Deze koord wordt automatisch ingekort wanneer hij tegen de kop van het toestel slaat door een mini ingebouwd mesje. Heel goed bedacht allemaal. Al heel snel hadden we mooie nette boorden als resultaat en ik maakte voor- en na foto's tijdens de werken die voor zichzelf spreken. Naast het proper maken van  grasboorden kan deze trimmer ook ideaal werken voor het wegwerken van vervelend onkruid, proper zetten van bloemenperken en meer.

Voor en na

18V 45cm POWERCONNEXT Hedge Trimmer
Met heel wat haagjes in ons bezit is een haagtrimmer een must in de tuin. Deze trimmer zorgde ervoor dat alles er heel snel weer netjes uit zag. De trimmer is heel licht waardoor je hem comfortabel kunt gebruiken en bewegen in de juiste richting met dual-action blade slices die heel makkelijk door takjes heen gaan. Vooraf spoten we wel nog even wat WD40 olie over de scharen heen zodat alles gesmeerd verliep. Hierdoor is de kans kleiner dat de tool vastloopt of extreem warm wordt. Ook hier zien we weer het 18v Lithium-ion Systeem terugkeren.

Voor en na

Zoals jullie kunnen zien hebben we een hele weg te gaan in de tuin. Het stopt niet met snoeiwerk aan de bomen, maar ook planten, heggen en heel wat boordjes moeten aangepakt worden. 

Tip - Houd voor de veiligheid diertjes binnen tijdens het werken in de tuin. Ook al helpen ze graag een handje mee.


We hebben er twee heel handige tools bij in de tuin die zeker weten onvervangbaar zullen zijn om de tuin weer helemaal klaar te maken voor de aankomende lente- en zomermaanden. De handigheid aan dit alles is dat de batterijen in de lithium-ion lijn gebruikt kunnen worden waardoor je nooit met een lege batterij staat (want er is altijd wel eentje opgeladen). Ook hebben beide items geen kabel waardoor je overal makkelijk bij kunt (ook in extreem grote tuinen zoals die van ons) en je volledige bewegingsvrijheid hebt zonder de angst een kabel te raken. Deze gebruiksvriendelijke tools zijn ideaal voor zowel man als vrouw waardoor de tuin aangepakt kan worden door zowel mama als papa.

18V 25cm POWERCONNECT AFS Grass Strimmer - € 99-
18V 45cm POWERCONNEXT Hedge Trimmer - € 110