Net voordat we verhuisden schreef ik over vijf hoekjes in ons lieftallige appartementje. Eentje waar ik nog af en toe naar terug kijk en eentje die doorheen de jaren al heel vaak bezocht werd door jullie. Blijkbaar neuzen jullie heel graag in ons 'huizeken', dus werd het eens tijd voor een update!


Hoekje in de living
De radio die ik erfde, gecombineerd met heel wat planten en dekentjes. Dit hoekje staat naast de kachel/open haard waardoor het dus vrij centraal staat in de living. Je kan er niet naast kijken, dus. Plantjes maken het gezellig in huis, maar gezien ik geen echte plantenmama ben, kocht ik volgroeide planten om zo verder te verzorgen. Ik probeerde al heel wat stekjes op te voeden, maar helaas... Vanboven staat een poster van Desenio met een koe erop die we ideaal vonden gezien het ons deed denken aan onze reis doorheen Schotland twee jaar terug. Grappig feitje is dat er ongeveer 100 meter van ons huis dezelfde koeien staan te grazen, dus mogelijk was het mea(n)t to be. Ernaast staat een mandje met wat reserve speelgoed van Anne-Marie zodat we af en toe kunnen wisselen van speelgoedjes in haar park (of op de grond gezien ze begint te tijgeren) en nog eens daarnaast staat een vaas met Pampas pluimen.


De kamer van onze kleine
Eentje waar ik al vaker over schreef, maar dat is ook niet moeilijk, want in dit plekje voel ik mij helemaal goed. De tweedehands babykamer heeft alles wat er moet zijn, is er, en dit zonder overdaad. De kamer verandert mee met haar leeftijd, zaken worden eruit gehaald en handigheden erin geplaatst. Het enige wat we nu minder gebruiken is het zeteltje gezien we dat altijd gebruikten om ochtend- of avondflesjes in te geven. Nu is ze intussen oud genoeg om zelf haar flesje vast te houden waardoor we wat handen vrij hebben. De kleuren die in de kamer overheersen zijn lichtroze, bruin en groen; gecombineerd met natuurlijk hout (parket) en een witte muur. Geen extreme decoratie, behalve dan de kinderposters van Desenio waar we heel blij mee zijn.


De gang
De gang was een plek waar we eigenlijk niets in plaatsten. Het was een doorgang naar living, wc en inbouwkast en meer niet. Thuiskomen is belangrijk, dus zochten we naar leuke decoratie om de lege gang wat op te vrolijken. We kozen voor een kast met licht hout en stevig zwart aluminium en vulden op met plantjes en dozen met een natuurlijke afwerking.


Eerst koffie
We zijn grote koffiedrinkers, dus is dit plaatsje net als in het appartement één van de gezelligste. De koffiemachine blijft dezelfde, maar heeft nu twee mason jars en suiker op zich staan. Ernaast staat een Soda stream (makkelijk voor als je graag bruiswater drinkt) en er nog eens naast hangen er twee rekjes om onze olijfolie, azijn, een kookboek en grotere kruiden op te zetten. Eronder staat nog een kookboek in een houder die extreem makkelijk is in gebruik tijdens het koken en nog eens mooi oogt ook.


Natuurlijk zijn er nog meer plekjes in huis waar we ons bijzonder goed voelen. Niet per sè woondelen waar we tot rust komen, maar ook waarin we werken (zoals de keuken of bureauruimte). Misschien meer stof tot schrijven gezien het decoreren van een huis ook iets is waar ik heel graag mee bezig ben? Als er vragen zijn naar bepaalde decoratiestukken of meubels mag je mij altijd contacteren (Instagram, facebook, contactformulier ...)

Welke plekjes in jullie huis zijn favorieten?