Hoe plezant het ook is om je op te smukken, het is nog plezanter om 's avonds alles er weer af te halen om met een fris gevoel het bed in te duiken. Een must, zeker en vast, want als je de huid niet reinigt met de juiste producten verstoppen de poriën, ontstaan er onzuiverheden, enzovoort.


Als het op reinigingsproducten aankomt is het altijd een beetje zoeken en uitproberen wat nu het meeste past bij de huid en idealen. De ene vindt een reinigingsmelk prima, terwijl de andere opteert voor een micellaire water. Deze producten van Yves Rocher onder de naam 'Reveal Your Nature' bevatten heel wat interessante en herkenbare onderdelen uit de natuur die lief zijn voor de huid. Deze producten hebben ingrediënten van 99% natuurlijke oorsprong, zijn 99% biologisch, hebben een formule van micro-algue terselmis oxygénante, hebben geen sulfaten en respecteren de Ph waarde van de huid.


Reinigingsgel 3-in-1 - Pure Algue
Deze gel heeft een olieachtige structuur die meteen het grootste vuil verwijdert. Ook waterproof make-up is makkelijk verwijderbaar door het met draaiende beweging op het gezicht aan te brengen en af te spoelen met water. De zuurstofherstellende Microalg Tetraselmis geeft de huid tot slot opnieuw wat extra leven en het bestanddeel Microalg Tetraselmis staat gekend om de huid te ontgiften.

Gladmakende reinigingsmelk - Pur Calendulae
Deze melk is zeer licht en smeert daardoor makkelijk uit. De melk verwijdert onzuiverheden en achtergebleven make-up op de huid. Calendula herstelt, maakt de huid glad en zacht.

Kalmerende reinigingscrème - Pure Camomille
Deze lichte crème kalmeert de huid en verwijdert make-up op het gezicht, de lippen en de ogen. Het plantaardig deel kamille zorg voor bescherming en kalmering van de huid. Het ruikt nog eens fijn op de kop toe.


Expresoogreiniging 200 ml - Pur Bleuet
Het product die ideaal is om oogmake up te verwijderen (zowel waterproof als gewoon). Ook de wimpers worden extra verzorgt door de formule in twee fases. Het bevat biologisch geteelde Korenbloem die gevoelige ogen beschermt en kalmeert. Ook geschikt voor personen met contactlenzen. Schudden voor gebruik is nodig zodat de olie en het watertje goed met elkaar mengen zodat het product goed zijn werk kan doen. Ik gebruik dit product heel graag als eerste om er daarna nog eens over te gaan met een reinigingsmelk of de poederlotion gezien de olie ervoor zorgt dat het vuil wel verdwijnt, maar er ook een olielaagje blijft hangen.

Matterende poederlotion - Pure Menthe
Een waterachtige lotion met een tonic- en poedertextuur. Hierdoor absorbeert het product de talg op de huid en verfijnt het de huidkorrel door de lotion. Door de verfrissende biologische pepermunt krijgt de huid er een frisse oppep beurt bij. Goed om te weten is dat je het niet op de ogen mag aanbrengen (gebruik daarvoor een andere bijzondere reiniging) of op geirriteerde huid, want mocht je dat wel doen, zou dat wel eens kunnen onaangenaam prikken. De lotion gebruikte ik graag op het einde van de reiniging omdat je er een fris en proper gevoel door krijgt.


De producten van de Reveal your nature lijn zijn stuk voor stuk pareltjes om te gebruiken. Vooraan het review deelde ik al mee dat het vooral te maken heeft met voorkeur welk product het meeste zou aanslaan. Zelf houd ik van olie reiniging, gevolgd door lotions waardoor die producten voor mij er het meest uitsprongen. Ze doen wat ze moeten doen: lief zijn voor de huid, reinigen en een fris, proper gevoel achterlaten. Ook de Pure Algue die alles in één keer reinigt en je eindigt door met water te spoelen, was voor mij een vernieuwend product die zelfs mijn man zou kunnen gebruiken om de huid eens goed te reinigen.

Reinigingsgel 3-in-1 - Pure Algue - € 15,90
Gladmakende reinigingsmelk - Pur Calendulae - € 11,90
Kalmerende reinigingscrème - Pure Camomille - € 10,90-
Expresoogreiniging 200 ml - Pur Bleuet - € 11,50-
Matterende poederlotion - Pure Menthe - € 9,90-