Begin dit jaar schreef ik al een review over de zakjes van Ella's Kitchen. De hapjes liggen standaard in huis voor als het eens snel moet gaan, dus we waren extra blij om er opnieuw een pakket van te mogen ontvangen.


Over Ella's kitchen - De papa van Ella (Paul) wilde zijn dochter en de rest van haar generatie betere voeding geven en het coole, lekkere en gezonde met elkaar combineren. Het merk vindt het belangrijk om op vlak van milieu, dierenwelzijn, ingrediënten, zero waste en levensonderhoud te investeren.

Het vorige review Ella's kitchen voor kleine smulpaapjes dateert van Februari en eerlijk gezegd maakt het mij best emotioneel om onze dochter nog zo klein op de foto's te zien. Ze groeit zo snel, maar één ding is nog volledig hetzelfde gebleven: het is een echte fijnproever. De inhoud van de zakjes bevatten nog steeds hetzelfde, dus haal ik even dezelfde info terug uit het voorgaande artikel:

Het assortiment van Ella's kitchen bevat heel wat soorten maaltijden: van puffs, knijpzakjes tot maaltijden. Deze zijn kant en klaar en daardoor meteen gebruiksklaar. Op elk zakje (en ook op hun website) staat een zeer uitgebreide lijst met ingrediënten, allergieën, intolerantes... waardoor je goed weet of het product geschikt is voor je kindje. In de producten wordt ook palmolie gebruikt (bijvoorbeeld bij hun smikkelvingers) die een bron is van vet die vrij is van schadelijke transvetten, cholesterol en is gemakkelijk verteerbaar. Daarnaast bevat het wel veel antioxidanten zoals vitamine E. In de producten wordt ook geen geraffineerde suiker gebruikt en komt de zoete smaak rechtstreeks van het fruit, de groene of worden er natuurlijke zoetstoffen gebruikt als biologische honing, agave of malt extract. Op de zakjes staat duidelijk beschreven voor welke leeftijd het bedoeld is. Het is zeker geen probleem om een zakje te kiezen die voor jongere kinderen bedoeld zijn als de smaak hen ligt.


De smikkelvingers zijn harder van structuur dan de eerdere knabbels die ze kreeg. Meestal krijgt onze dochter fruit of een volkoren cracotte om lekker op te knabbelen, dus leek dit een toffe nieuwigheid. De verpakking zegt duidelijk dat het kindje rechtop moet zitten tijdens het eten en er altijd ouderlijk toezicht moet zijn. Ik kraakte voor de zekerheid telkens een stukje van de reep waardoor het knabbelen beter ging. Onze dochter heeft al enkele tandjes, maar het is voor haar nog steeds een groot werkje om iets kapot te bijten. Het tussendoortje smaakte haar en met één reep had ze meer dan voldoende.

Naast tussendoortjes zijn er ook nog ontbijtjes en maaltijden voorzien van het merk. Deze zijn te vinden in verschillende gewichten van bijvoorbeeld 100 of 120 gram. Onze dochter kan als goede eter makkelijk twee zakjes na elkaar verorberen. Als we eens op uitstap gaan nemen we dan twee zakjes mee en klaar. Een extra lepel is overbodig gezien het handige tuitje.


We maken zelf persoonlijk het liefst haar hapjes en maaltijden vers. Zo maken we groentenpapjes vers en vriezen we deze meteen in (vlees apart) en maken we haar fruithapjes met vers fruit. Toch zijn deze knijpzakjes handig in gebruik en zijn makkelijk vast te houden. Het tuitje aan de zak verdwijnt al snel in de mond van onze dochter zodat ze de inhoud leeg kan zuigen. Het knijpen van het zakje gaat wat minder vlot gezien ze te hard (en gulzig duwt), dus wat hulp van mama of papa is nodig.Er was geen echte smaakvoorkeur voor onze kapoen. Ze eet alle hapjes van Ella's Kitchen graag waardoor het voor ons heel makkelijk is om er eentje mee te zijn als we eens op uitstap gaan. We nemen ze makkelijk mee in de tas en hoeven geen extra bordje, bestek... mee te nemen waardoor er weer plaats wordt bespaard in de tas. Lekker en makkelijk -> lekker makkelijk!

Strawberries and apples - €1,69-
Baby bananen ontbijtje - €1,69-
Bananas and coconut - € 1,69-
Pears, peas and broccoli - € 1,69-
Smikkelvingers (appel + aardbei) - € 3,69