Droge babybilletjes zijn een vereiste, maar als het ook nog eens op een klimaatvriendelijke manier wordt vervaardigd, is dat alleen maar een pluspunt. De nieuwe Kruidvat Lijn Pure & Soft belooft dat te zijn, dus doe ik nu mijn ervaring uit de (luier)doeken.


Kruidvat producten zijn voor ons geen nieuwigheid meer gezien we al grote fan zijn van de baby verzorgingsproducten, huismerk luiers, vochtige doekjes en meer. Link naar het artikel over Kruidvat babyproducten.

Deze nieuwe groene lijn voldoet aan de strenge normen van het EU Ecolabel en FSC. Het is daarbij de eerste klimaat neutrale luier die geproduceerd wordt met 100% hernieuwbare elektriciteit. De productie en het transport gebeurt zoveel mogelijk CO2-neutraal en wat nog niet lukt wordt gecompenseerd in samenwerking met Climate partner (die CO2-uitstoot helpt door aanplanting van bomen). Ook de verpakking van de luiers werd voor meer dan 50% gemaakt van materialen van natuurlijke oorsprong.


De luier bevat zachte, luchtdoorlatende materialen van natuurlijke origine (zoals suikerriet) die ideaal zijn voor het contact met een babyhuidje en werden dermatologisch getest. Door hun elasticiteit zijn ze flexibel waardoor ze zich goed aanpassen aan het lichaampje van de baby dat lekken voorkomt. De luiers bevatten geen latex, lotions, parfums, kleurstoffen of allergenen. Hierdoor hebben ze een grauwere kleur dan de meeste luiers, maar zijn ze wel ideaal voor kinderen die allergisch zijn voor bepaalde stoffen.

Tip - Een goede maat luier houdt een kindje het beste droog. Als je de luier in het midden kunt sluiten, is de maat precies goed.


Gezien onze dochter een hevige plasser is (vooral 's nachts), is het nodig om degelijke luiers te gebruiken. De maxi luiers zijn voor ons geen overbodige luxe dus kozen we deze uit het assortiment, terwijl er ook nog newborn, midi en junior luiers te vinden zijn. Eerst en vooral iets over de zachtheid van de luiers. Ze zijn een stuk zachter dan andere luiers en zijn daardoor heel comfortabel om te dragen. Ze deden hun werk zoals ze het moesten doen: goed aansluiten (zonder te snijden) en alles proper opvangen. Dat we daarbij ook nog eens het milieu een handje helpen, is alleen maar een voordeel. We gebruiken dagelijks een aantal luiers, dus dat aantal hoopt snel op, maar gelukkig zijn deze exemplaren budgetvriendelijk.

Kruidvat Pure & Sofe maxi luiers (midpack) - € 7,49-