Een zomer waar we vanaf de ruit vooral naar buiten konden kijken naar de regen. Wat hebben we veel water gezien... Heel veel rust was er niet gepland tijdens de zomermaanden, want we wilden de tijd gebruiken om de tuin eens goed onder handen te nemen.

.
.
.
Wat kan ik genieten van een wandeling in eigen stad Kortrijk. We hebben heel wat geschiedenis, mooie hoekjes en gezellige plaatsen om iets te drinken. Intussen was het ook eens tijd om af te spreken met een vriendinnetje.

Het verjaardagscadeau voor mijn vriend ging eindelijk door. Ik boekte een comedy show avondje in november, maar gezien de regeling het steeds weer verzette, mochten we pas tijdens de zomervakantie gaan. We besloten er een weekendje mama-papa van te maken, vertrokken in de namiddag met de moto richting Dendermonde en boekten een kamer in een B&B. We kregen een mooie kamer met bohemian vibes.

Het was goed te doen om te voet naar de captain comedy club te gaan, dus deden we dat. Een gezellige lacherige avondje met een mooie line-up. En de doppelganger van mijn vriend was er ook: Lieven Scheire.

Als Kortrijkzaan was ik mij er niet van bewust dat er buiten de stad een rozentuin aanwezig is. Vanaf ik dit nieuws hoorde, wilde ik erheen. Het regende, 't was koud, maar de rozen zagen er wel heel mooi uit.

Tijd voor zelfgemaakte sushi. Zelfgemaakt als in: "'t is mijn ventje die kookte vanavond." Het smaakte goed, maar toch is het niet helemaal de perfecte sushi. We zijn nog volop op zoek naar het perfecte recpetje.

Toch nog eens Belg uitgehangen en een halve dag naar de zee getrokken. De kleine vond het super om in zo'n grote zandbak te spelen en ook de hond genoot ervan. We sloten af met een ijsje.

Mee naar papa's werk waar hij brandweerwagens ontwikkelt en maakt. Nadien was ze pikzwart door rond te kruipen, te spelen, papa te volgen... maar plezant vond onze dochter het zeker.

We blijven volop werken in de tuin: tuinhuisje aanpakken, nieuwe omheining, worteldoek leggen, enz.

En ook op school schiet alles weer in gang. Gezien we weinig zon zagen (met vooral water) wilden we de zomerse sfeer toch nog brengen naar de start. Een mooi zomers tafereeltje staat de kinderen op te wachten. Nu maar hopen dat wij juffen (en meesters) klaar zijn voor een nieuw schooljaar...

Hoe was jouw zomervakantie?