Onze dochter vindt het erg leuk om met blokken te spelen, maar telkens wanneer ik een toren maak, gooide ze deze weer om - Hilarisch vindt ze het. Ik werd er gek van... Door deze DIY krijgen gewone blokjes een nieuwe dimensie en kunnen er nog meer creatieve bouwwerken ontstaan. Ideaal voor jonge kinderen of 1 jarige baby's.


Benodigdheden
Klitteband
Houten blokken

Stap 1 - Kleef de klitteband op de stukken hout. Gebruik een lijmpistool of hele sterke lijm zodat alles extra goed blijft zitten (ook voor de veiligheid mocht het kindje de blokken nog in zijn/haar mondje stoppen).

Tip - Houten speelgoed heeft een grote meerwaarde. In een artikel zette ik alle voordelen al op een rijtje met enkele voorbeelden.


Ik had beloofd na een bevraging via Instagram Laupropos: er zullen zeker meer DIY's volgen voor kinderen (speelgoed, decoratie, sensorische spellen...) die in verlenging liggen met mijn beroep kleuterjuf. Blokken zijn een standaard stukje speelgoed in de klas gezien ze de creativiteit prikkelen, vormen/kleuren doen ontdekken, motorische oefening bieden en leren delen; samen spelen. Er bestaan heel wat soorten blokken (lego, kleine blokken, magnetische exemplaren...), maar eentje met klitteband was ik nog niet tegengekomen. Door klittenband toe te voegen worden blokken, creaties... buigbaar waardoor er nog meer speciale creaties ontstaan.


Heel wat extra uren speelplezier verzekerd en ook ik ben blij dat mijn toren langer dan een seconde blijft staan. Doordat de blokken aan elkaar blijven kleven is het een extra motorische opdracht voor het kindje om ze terug uit elkaar te halen, weer te doen kleven, enzovoort. Deze DIY kan eigenlijk nog verder uitgebreid worden door een klittebandmuur te maken zodat de blokken daaraan blijven plakken, dus ideetjes en uitbreiding genoeg. Absoluut geen werk voor zoveel pret.

Happy DIY'ing!