Bijna iedereen in mijn omgeving meldt hetzelfde: "ik ben ontzettend moe". Kan door de winter blues komen, de enorme drukte op het werk, combinatie met de feestdagen en cadeautjes die we moeten halen, corona die nog steeds een domper op alles zet... We zouden bijna vergeten dat we ook nog voor onszelf moeten zorgen.


"Positieve energie", is waaraan ik dit (laatste) artikel (van het jaar) wil wijden. Wat geeft energie en wat neemt het weg? Nu is het mooi om van jezelf goed te weten wat je gelukkig maakt, maar soms zijn er bepaalde dingen die onmogelijk te mijden zijn. De juiste mindset is alvast een goed begin, de dag starten met het idee van: "We maken er iets moois van" en de negatieve persoonlijkheden (hoe moeilijk het ook is, hoe goed je het ook probeert te doen...) over je heen te laten gaan. Moeilijk... zeker, maar we proberen het even.

Nieuwe thee
Een tweetal weken terug is mijn vriend plots in het ziekenhuis terecht gekomen. Heel daarvan heb ik niet gedeeld op sociale media, daar had ik nu eenmaal de zin niet in, maar intussen is alles iets beter. Soit... in het ziekenhuis is een Viva Sara (koffietentje) waar we regelmatig onze koffiebonen halen. Gezien mijn vriend minder/geen koffie meer mag drinken, koos hij voor twee nieuwe smaken thee om de koffie te vervangen. Ik was vergeten hoe lekker, gezellig, warm... thee kan zijn. Ik genoot van de kopjes die we samen onder een dekentje dronken.


Weg beugelbek
Een groot mini momentje als je het mij vraagt. Na drie jaar mocht mijn beugel er eindelijk uit. Vooraf was ik best nerveus, want je weet maar nooit hoe de tanden eruit zouden zijn als het weg was. - ik ben een doemdenker, ook al laat ik dat niet altijd blijken. Ik kreeg ook veel berichtjes binnen met felicitaties en of ik niet de neiging had om steeds met mijn tong over mijn gladde tanden te gaan - het antwoord is neen by the way. Een pijnlijke drie jaren met twee operaties, mentale kwelling, duur proces, kilo's kwijt en kapotte lippen aan de binnenkant. Het went veel sneller eruit dan erin, dus ik kan maar hopen dat ik er nu een pak mooier uitzie dan ervoor - Ik neem aan van wel, maar ik voel het nog niet helemaal.

Collectie winterkaarsen
Tijdens de zomer brand ik er niet vaak, maar tijdens de herfst- en wintermaanden haal ik die schade in. De laatste tijd kan ik de votives (kleine kaarsjes) van Yankee candle appreciëren. Een vrij duur kaarsmerk, maar door de kleine votives aan te schaffen weer betaalbaar. Grote meevaller daarbij is dat het dichtstbijzijnde tuincentrum de volledige collectie verkoopt. Intussen heb ik al een mooie collectie kerstgeurtjes die het huis met warmte vullen.


Nieuwe creatieve uitspattingen
Toen mijn nichtje laatst langs kwam had ik een "aha" momentje. Ze bekeek namelijk mijn kerstkaarten houder waarbij ik trots zei dat ik hem zelf gemaakt had. "Zoals gewoonlijk", zei ze. Confronterend, maar ja... ik maak nu eenmaal graag dingen. Ik word vrolijk getriggerd door nieuwe manieren van maken, creëren... en word er zelfs een tikkeltje nerveus euforisch van. Zo kreeg ik voor mijn kerst en verjaardag een Cricut machine cadeau en sprong ik bijna uit mijn vel om er nieuwe dingen mee te maken.

Wandelen
Eentje van de persoon die momenteel rechts van mij zit waarvan ik het wel interessant vond om te vragen wat hem de laatste tijd energie geeft. Hij dacht eerst aan onze dochter, wat ik ook deed, maar tegelijk neemt ze heel wat energie weg (ze vraagt veel aandacht, heeft veel verzorging nodig... en is nog ontzettend klein), wat ik helemaal begrijp. Dan bedacht hij dat hij vooral door het wandelen met onze hond Nora veel positieve energie krijgt. Ook het lopen miste hij, maar gezien zijn knieen niet al te best zijn, moet hij zoeken naar een piste met een zachte ondergrond om ze niet te zwaar te belasten.

Nu ben ik heel benieuwd waar jullie positieve energie uitgehaald hebben de afgelopen tijd? Die kleine mini momentjes die het leven mooi maken. Ik ben heel benieuwd en haal er graag inspiratie uit voor het jaar 2022.

Alvast een knallend 2022 gewenst!
Bedankt voor de vele bezoekjes, reacties, gezellige babbels...
Ik hoop jullie hier graag terug te zien.
Enne... tot volgend jaar! ;)