Een trekkerig gevoel, roodheid, pijnlijke droogte, schilfertjes... personen met een extreem droge huid tijdens de wintermaanden zullen vast begrijpen wat ik bedoel. Daarom net dat ik deze producten van Eucerin graag nog eens in de kijker zet.


Wat is een droge huid
De huid zorgt voor een barrière tussen de buitenwereld en het lichaam dat uit 60% water bestaat. Het zorgt ervoor dat stoffen zowel opgenomen als afgestoten worden en heeft hierdoor een hermetisch afgesloten laag. Door die laag verdampen waterreserves door de huid heen. De opperhuid is rijk aan eiwitten; heeft een vochtvasthoudende werking door middel van vetachtige stoffen, maar bij een droge huid zijn er te weinig van die vetten of eiwitten. Daardoor houdt de huid te weinig vocht vast en krijg je verschillende van bovenstaande klachten.

Doucheschuim met Urea
Sommige zepen wassen de natuurlijke barrière van de huid weg. Dit product kan zowel voor het lichaam als voor het gezicht gebruikt worden en voelt zacht en licht aan bij het aanbrengen. De vloeistof verandert namelijk in een doucheschuim dat ook een heel licht parfum geurtje bevat dat meteen doet denken aan andere producten van Eucerin. Geschikt voor volwassenen, rijpe huid en/of diabetes en voor kinderen vanaf 3 jaar.


UreaRepair PLUS 5% Urea Lotion
Dit product helpt tegen het afschilferen van de huid en vermindert jeuk. Een echte verademing na het douchen, maar ook doorheen de dag durfde ik dit product aanbrengen. Het vult de natuurlijke vochtinbrengers aan waardoor de huid zacht en soepeler aanvoelt. Deze lotion wordt wel enkel aanbevolen voor volwassenen.


Het gamma van Eucerin bevat naast deze twee heel wat UreaRepair Plus producten en zelf gebruik ik beide het hele jaar door. De producten bevatten Ceramide en andere lipiden om de huidbarrière te versterken en beschermen tegen vochtverlies, Ureum en andere Natural moisturising factors (NMFs) om het vocht vast te houden, de huid te verbeteren en het vochtgehalte te verhogen.

Eucerin doucheschuim - € 13,00
Lotion - € 24,50-