Met nog twee maanden op de teller zitten we bijna met een tweejarige dreumes in huis. Het kamertje waar ik heel wat liefde in stak voor haar geboorte en dat mooi meegroeide met haar leeftijd deed het de laatste tijd niet helemaal meer. Beetje ongezellig, geen fijne decoratie meer en overal speelgoed.... Door DIY's en kleine budgetvriendelijke aanpassingen te doen, werd het opnieuw een match.


Vooraf - Even een terugblik op haar kamertje een tweetal jaar terug. Ik maakte een volledig verslag over de tweedehands babykamer voor haar komst en maakte vier maanden nadien een update in detail (zie filmpje hieronder). In dat filmpje vertel ik dat ik 'waarschijnlijk' de kamer in de toekomst vaak zal updaten, dus blijkbaar ken ik mijzelf goed.

Kan je de video niet zien? Klik dan hier

De grote kamer is ingedeeld in twee stukken door een kallax kast. Handig om in te delen, dingen in op te bergen en spulletjes tentoon te stellen. Zelf houden we plaatsjes vrij voor een babyfoto, voorleesboekjes die niet geschikt zijn voor jonge kinderhandjes, de verstuiver en meer.


De muur waar het minst veranderd is, is die vol met posters van Desenio. Ik vind ze nog altijd heel mooi en zie niet meteen in waarom ik ze zou vervangen. Ze passen goed bij het kleurenpalet van de kamer en zorgen voor de nodige rust. Ik voegde wel de naam van onze dochter toe en duwde de ladekast met kleding tegen de muur. Onderaan de kast zitten nu luiers en schoentjes, gezien dat altijd meteen bij de hand moet zijn tijdens het aankleden en verschonen.


Het hoekje waar ik het meest moest over nadenken, maar die het leukst is uitgedraaid. De leegte boven het bed werd gevuld met een zelfgemaakt maantje. Deze sneed ik uit met mijn Cricut machine, schilderde hem in en bekleefde met een ledstrip. De zoektocht naar een nachtkastje leek oneindig, maar toen ik besloot haar speelgoedkist uit te gieten, deze op zijn kant tegen de muur te zetten, had ik eigenlijk meteen gevonden wat ik zocht. Ik wil in de toekomst graag nog pootjes onder de kist zetten, maar voor nu lukt het prima zonder. Het nachtkastje stelt de boekjes met harde kaft tentoon en gezien ze graag in boekjes kijkt. Erboven staan opbergdozen van de Hema (momenteel nog leeg, maar mocht ze later spulletjes verzamelen, zullen ze snel gevuld raken), de luvion camera en een Nijntje beertje die we kregen bij de geboorte van onze dochter van mijn collega's. Aan het bed zelf veranderde bitter weinig, behalve dat er nu veel dekens in liggen en kussens gezien ze dat fijn vindt. - Net zoals haar moeder graag in een dekentje gedraaid.


De speelgoedkist was het enige wat ik nieuw kocht voor de kamer update. Ik had hem al langere op het oog, dus mocht eindelijk zwichten. De reden van een speelgoedkist is dat het speelgoed mooi opgeborgen zit, niet rommelig zichtbaar is en het altijd er weer uit kan gezien alles op haar hoogte staat. Ook haar speelgoedtreintje staat ready-to-play naast haar bedje, alsook haar fiets... kwestie van heel wat vlakken van ontwikkeling aan te spreken. Heel vaak wissel ik het zichtbare speelgoed met wat opgeborgen zit, zodat er geen overdaad is en er (zogezegd) altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Hoe ziet de kamer van jouw spruit eruit?