Je mag er zijn zoals je bent, je mag je uiten op je eigen manier, je mag jezelf helemaal tonen en talenten ontwikkelen.... Juffen en meesters zijn constant op zoek naar leuke manieren om verschillende vaardigheden te stimuleren. Deze nieuwe lessenreeks met K3 in de hoofdrol zal zeker en vast veel hartjes sneller doen slaan - ook gekend als: "De betrokkenheid verhogen".


Deze lessenreeks 'Speel het klaar met K3' laat kinderen op een speelse, muzische en interactieve manier werken aan verschillende vaardigheden rond identiteit, weerbaarheid en empathie. De schoolomgeving is een plek om de wereld te ontdekken en dat op een veilige en positieve manier te doen. Zo bestaan er geen goede of slechte gevoelens en is het belangrijk om zichzelf en de andere beter te leren kennen, ervoor open te staan en erop te reageren. Ik citeer even de achterzijde van het boek, want zelf zou ik het niet mooier kunnen verwoorden: "Kinderen leren ook dat taal een middel is om te communiceren en te verbinden, en vooral plezier te maken. Zo krijgen de kinderen de kans om te groeien tot voelende, empathische en weerbare volwassenen die onze samenleving versterken." Averbode heeft het motto om alles wat leerrijk, leuk te maken (en omgekeerd). Hierdoor willen kinderen altijd en overal leren. 

Weetje - Speel het klaar met K3 helpt jonge kinderen op te groeien tot weerbare en mondige burgers. Niets is zo belangrijk in onze diverse, drukke en veeleisende 21e-eeuwse maatschappij.

Spreek zonder woorden
Hier wordt er gewerkt rond non-verbale communicatie. Door houding en gedrag laat je zien wat je voelt, wat je nodig hebt... De manier van beweging, gezichtsuitdrukking... spelen allemaal een rol, dus worden kinderen door oefening zich bewuster van deze non-verbale communicatie.


Leer elkaar kennen
Diversiteit staat in de kijker bij Leer elkaar kennen. Elke persoon is uniek en heeft eigen troeven door cultuur, waarden, normen, levensstijl, afkomst... Het is belangrijk om te leren omgaan met die diversiteit en er een kracht in te zien. Via diversiteit leer je ook vaardigheden zoals empathie, respect voor elkaar...


Zeg wat je voelt
Werken rond emo coaching leert kleuters wat gevoelens zijn, welke soorten er zijn en hoe je ze kunt uiten. Zowel positieve als negatieve gevoelens worden besproken alsook hoe te reageren en inleven op een ander.


Webinar
Op 29 maart 2022 is er een webinar waar de materialen (speel werkboekjes, handleidingen en online materiaal) getoond worden. Ook de introductievideo's door K3 en de praktische kant van de activiteiten worden er uitgelegd. Inschrijven kan via de Speel het klaar met K3 webinar link.

Win tickets
Als je de methode aankoopt voor 30 april, maak je kans om op 29 mei 2022 naar de Kom erbij! show van K3 in Antwerpen te gaan!

Elk onderwerp bevat een handleiding/lessenpakket met uitwerking van de activiteiten, online materiaal, tips en kopieerbare bijlagen.  Bij elk onderwerp is er ook een speelwerkboekje voorzien waarin kinderen kunnen tekenen, knippen, plakken... Een leuke Studio 100 twist, maar naast het K3 gebeuren zijn de activiteiten in de bundels gewoon erg leuk om te geven. Het zit boordevol nieuwe ideeën om met de identiteit, veerkracht, innerlijk kompas... aan de slag te gaan waardoor we heel wat doelen nastreven op een speelse manier.

Spreek zonder woorden handleiding - € 19,95
K3 - Spreek zonder woorden - Speelwerkboek (10 ex.) - € 25-
Leer elkaar kennen handleiding - € 19,95
K3 - Leer elkaar kennen - Speelwerkboek (10 ex.) - € 25-
Zeg wat je voelt handleiding - € 19,95
K3 - Zeg wat je voelt - Speelwerkboek (10 ex.) - €25-