Een manier om kinderen zelfstandig aan de slag te laten gaan met liedjes, verhalen, zelfgemaakte audiozaken... is de toniebox. Zo heeft elke Tonie een eigen inhoud waar je kindje uren zoet mee is. Luister maar...


Over de Toniebox - Toniebox is een audio systeem voor kinderen die verhalen, liedjes en meer speelt. Het is zacht, knuffelbaar en draagbaar zodat je het mee kan nemen voor bedtijd of voor overal muzikaal plezier.

Het opstarten van de Tonie box ging makkelijk, maar nam wat tijd in beslag. Zo is het de eerste keer dat je hem aanlegt nodig om een app te downloaden. Hierdoor kan je eigen voorkeuren als ouder aanklikken waardoor je altijd de controle hebt over wat je kindje luistert (en op welke manier). Zo kan het volume, toegang tijdens de nacht, enzovoort gekozen worden. De box is te vinden in zes verschillende kleuren en het is zelfs mogelijk om de huidskleur van je creative tonie te kiezen (donker- of lichtbruin).

Tip - Elke toniebox komt met een creative tonie die kan opnemen tot 90 minuten met eigen verhalen of muziek. Hierdoor kan een vriend of zelfs grootouder een leuk berichtje inspreken voor je kindje.


Hoe leuk is het om de kinderen naar muziek of verhalen te laten luisteren op een zelfstandige manier. Zo is de box ideaal voor kinderhandjes doordat het zacht omhuld is, veilig is... Mocht het net iets te luid gaan dan is het ook mogelijk om er een koptelefoon op aan te sluiten. Je kan de box overal mee naartoe nemen door de batterijduur van ongeveer 7 uur. Omdat er geen scherm is op de box wordt vooral het gehoor geprikkeld.

De box wordt in gang gezet door een poppetje. Deze handgeschilderde poppetjes hebben verhaaltjes om te vertellen, zingen een liedje, vertellen zaken, enzovoort. Elk poppetje heeft eigen content en bevat tijdloze gekende klassiekers. Zo hebben wij een Baloe de beer en Simba leeuw poppetje die gretig luidop zingen (en waar wij zelf ook uit volle borst kunnen meezingen). Mocht het kindje graag naar een ander liedje luisteren, kan dat door het poppetje te verplaatsen op de box. Het is ook mogelijk om verschillende hoofdstukken aan te tikken, door- of terug te spoelen. Momenteel zijn alle tonies Engels gesproken, maar in de toekomst worden er meer lokale zaken toegevoegd. Door het voordeel van talensensibilisering (ontdekken, herkennen, bewust worden van andere talen...) leek ons dat niet meteen een slecht iets, omdat alle andere speelgoed dat we aanbieden wel in het Vlaams is.

Tip - Bestaande audio files uploaden op de Toniecloud op my.tonies.com zorgen ervoor dat je eigen verhalen, tekstjes, liedjes... kan beluisteren.


Een nieuwe manier om kinderen om te laten gaan met media. De toniebox is ideaal voor kinderhandjes (stevig, maar toch zacht) en is makkelijk in gebruik door de kindvriendelijke poppetjes. Elk poppetje heeft eigen media, maar het leukste is nog de creatieve tonie waar je zelf van alles op kunt plaatsen. Hierdoor gaan wel heel wat klassiekers vastzitten in het hoofd...

Meer info op Tonies