Jonge kinderhandjes vereisen de juiste materialen, want het helpt hen bij de ontwikkeling om van groot motorisch naar fijn motorisch te gaan. Daarom net moeten materialen een stuk groter en steviger zijn om vast te houden, dus bestelde ik een aantal nieuwe creatieve producten die helemaal bij jonge kinderhandjes passen.


Foammarkers
Stiften die uitwisbaar, veilig en netjes zijn. Deze markers zijn eigenlijk stevige plastic flesjes waaruit verf komt als je erin knijpt door middel van een schuimpje aan de bovenkant. Met het schuimpje kan je tekeningen bestempelen of inkleuren door ermee te wrijven op papier. Ideaal voor jonge kleuterhandjes door de dikke zandlopervorm die worden aangeraden vanaf 18+ maanden.


Junior 3 in 1 potloden
Het ideale eerste kinderpotlood dat eigenlijk drie dingen kan: kleurpotlood, aquarel (met water gecombineerd) of waskrijt. Je kan hiermee op elk oppervlak tekenen van karton tot glas, van licht tot donkere ondergronden. De kleuren zijn heel intens waardoor je niet hard hoeft te duwen om er kleur uit te krijgen, dus ideaal voor kinderen die hun kracht nog niet kunnen zetten. De dikte zorgt (naast het makkelijker hanteren) ervoor dat de kern van het potlood niet breekt wanneer het valt, maar het is wel nodig om vaak te slijpen door de zachtheid van het pigment zodat je een blijvende mooie punt hebt. Vaak worden grote slijpers voor deze potloden meegeleverd in een pakje.


Kids mega point viltstiften
Extra dikke viltstifen die makkelijk zijn om vast te houden en niet stuk te krijgen zijn. De punt is heel stevig, blijft ook stevig, en het product zelf is uitwasbaar uit de meeste textielsoorten. Het is kleurt makkelijk, maar het duurt wel een minuutje voordat de stift droog is. Ideaal voor kinderen vanaf 3 jaar.


Bloemenkrijtjes
Gezien de meest verkochte krijtjes dun en breekbaar zijn, zijn ze moeilijk te hanteren door kleintjes. Ze hebben namelijk nog niet de juiste krachtdosering om ermee aan de slag te gaan, dus ging ik op zoek naar een beter alternatief. Deze bloemenkrijtjes leken ideaal doordat ze niet vlekken, groot zijn en een ingedeukte binnenkant hebben voor extra grip voor de duimen. Nadeel is wel dat er niet heel heel gedetailleerd kan gekleurd worden, dus raad ik deze liever aan voor vrije tekeningen of grote kleurplaten.


Skin Crayons
Deze vegan colour me kids vegan krijtjes bevatten 12 verschillende huidskleuren om de diversiteit van onze maatschappij te vieren. Iets wat nog in vele huishoudens (en klassen) mist, dus wilde ik hier ook verandering in brengen. Het moedigt kinderen aan om verschillende kleuren te erkennen, onderzoeken en aanvaarden. De driehoekige vorm van de crayons zorgt voor een correcte greep en nog een leuk weetje is dat 5% van de winst gedoneerd wordt aan minder bevoorrechte kinderen in Zuid-Afrika. Ideaal voor kinderen vanaf 3 jaar.


Welke creatief goed zit in jullie knutselkast?